Fiskesuppe med hemmeligheter

Denne fiskesuppen holder på noen hemmeligheter. Hemmelighetene er av det gode og sunne slaget, som f.eks. blomkål og stangselleri. Det er ikke til å stikke under en spisestol at mine unger ikke er overbegeistret for diverse grønnsaker, så denne suppen er glimrende sånn sett. De vet godt hva som er i den, men så lenge de ikke ser noe til verken blomkål eller løk, så er alt såre vel.
Og når ungene er fornøyde, vel…da er resten av familien også glade. Og mette.
Suppen kan smakes til og krydres etter ønske. Kanskje liker du dill, vårløk eller mer chili oppi? Kjør på! Det blir garantert godt. Litt potetbrød med godt smør på si’ er heller ikke feil.
Til 4 personer:

olivenolje
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 blomkålhode (eller ett helt om det er lite)
1 stilk stangselleri
5 dl vann
1,5 ss kyllingfond (Ja, faktisk. Jeg har jo en mage som ikke tåler alt jeg skulle ønske. Bruk gjerne en terning fiskebuljong heller, eller egen fiskekraft)
1 boks kokosmelk
2 store poteter i terninger
2 gulrøtter i terninger/strimler
1 boks Vesterålen suppeboller (inneholder melk), bruk kraften i suppa
ca 200 g torsk i passe biter
salt og pepper
en håndfull reker pr. pers. (valgfritt)

Smakes til med f.eks:

1-1,5 ts ras el hanout (eller vanlig karri)
1 ss tørket gressløk
en klype revet muskatnøtt
en skvis lime eller sitron
en  god klype chiliflak
2 ss sitron- og ingefærolje

Finhakk løk og hvitløk. Del blomkålen opp i mindre buketter, og skjær stangsellerien i biter. Ha alt oppi en gryte med olivenolje, og la frese (på middels varme) noen minutter.
Ha vannet, kraften fra suppebollene og (kylling)fonden oppi, kok opp og la småkoke til blomkålen er mør. Kjør alt fint med en stavmikser.
Tilsett kokosmelken, og ha potet og gulrot oppi. La koke ca 10 minutter, til potet- og gulrotbitene er klare. Slå ned varmen, og ha torskebitene oppi. La trekke noen minutter.
Smak til suppen med salt, pepper og krydder etter eget ønske. Vi liker den med karri, gressløk og lime, men her er det bare fantasien som setter grenser.
Rens rekene, og ha i suppen ved servering.
Toppes gjerne med chiliolje for ekstra sting. Digg!

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *