Knekkebrød med Västerbottensost

Godt nytt år, dere!
Jeg starter det nye året med å servere dere disse superdigge knekkebrødene med Västerbottensost.  Av erfaring vet jeg denne osten kan være litt vanskelig å få tak i, men det funker gullegodt å bruke både parmesan, gruyère, cheddar eller emmenthaler også. Eller jarlsberg, om det er den osten du har i kjøleskapet. Denne rører du i hop på mindre enn ti minutter, stort enklere blir det vel ikke?
Bytt ut det glutenfrie melet med samme mengde vanlig hvetemel om ønskelig.
Så, sett ovnen på 150 grader, finn fram en bolle og en røresleiv, så setter vi i gang:

1 dl lys glutenfri melblanding, jeg bruker Toro
1 dl Maizena
0,5 dl chiafrø
0,5 dl finmalte valnøtter (ca en håndfull hele nøtter, gi dem en snurr eller tre i blenderen e.l.)
1 dl sesamfrø
0,5 ts salt eller urtesalt
2,5 dl lunkent vann
0,5 dl mild extra virgin olivenolje (jeg bruker Proutolis eller Pago de Penarrubia fra O&Co)
ca 2 dl Västerbottensost (1,5 dl i røren, resten til å toppe med)

Ha alle ingrediensene i en bolle, og bland dem godt sammen. La stå et par-tre minutter.
Legg bakepapir på en stekeplate, og hell røren oppå. Bruk en slikkepott til å stryke røren utover.
Strø resten av osten over.
Stekes på midterste rille, i 50-60 minutter, til knekkebrødet er gyldent og sprøtt.
La avkjøle på rist, og bryt i biter. Oppbevares i tett boks.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *