Glutenfri eplekake med sitronolje

Det hender jeg impulsivt får lyst til å lage en kake. Det skjer ikke så ofte, men det skjer.
I dag f.eks., da fikk jeg skikkelig lyst på eplekake!
En meget pent brukt kakeform med tallet 24 på siden ble hentet fram, ulike rester av lyst glutenfritt mel fikk se dagens lys igjen, og de småslappe eplene i fruktskålen skulle endelig få skinne. Men, jeg måtte jo mangle noe…
Jeg pleier bruke sitronolje i eplekake, men det var TOMT!  Dårlig, dårlig planlegging å ikke ha hanket det med fra jobb før boksen var skrapt!
Vel, aldri så gale at det ikke er godt for noe, sies det jo. Jeg hadde nemlig en skvett sitron- og ingefærolje , og det…DET ble digg!
Her har du oppskriften, nå er resten opp til deg.
Glutenfri eplekake med frisk smak av sitron (og ingefær).

140 g sukker
100 g smør, romtemperert
1 dl sitronolje, eller sitron- og ingefærolje (jeg bruker fra O&Co)
4 egg
200 g lyst glutenfritt mel (jeg har brukt både Toro lys melblanding og Freee by Doves Farm)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 klype salt

3-4 Granny Smith epler
1 ss kanel
2 toppa ss sukker

Pisk sukker, smør og olje hvitt. Pisk inn et egg om gangen. Ha mel, salt, bakepulver og vaniljesukker oppi, og rør alt sammen til en jevn deig.
Ha bakepapir i bunnen av kakeformen, og smør kantene. Hell røren oppi.
Skrell eplene og skjær dem i skiver eller båter. Ha sukker og kanel i en bolle evt. brødpose,  og vend eplene i blandingen.
Fordel eplebitene over kaken, trykk dem gjerne litt ned i deigen.
Stekes på nederste rille i ca 40-45 minutter, til kaken er gylden på toppen og sprø i kanten. Sjekk gjerne med en kakenål, da steketiden kan variere fra ovn til ovn.  Avkjøles på rist.
Eller…ikke avkjøl den så lenge. Kaken er ALLER, aller best småvarm, servert med vaniljeis på si’. Friske bringebær er heller ikke feil til!
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.