For meg som ikke er spesielt flink til å verken bake kaker eller spise dem, så er denne ostekaken helt glimrende!
Ikke krever den spesielt mye jobb, ikke skal den stekes, den er like enkel i vanlig utgave som i laktose- og glutenfri, også er den så himla lett å like. Jeg liker den best med litt bær på toppen, fordi…vel, bær er GODT, men om du ikke deler det synet er det bare å droppe bærlighetene. Den ser like flott ut med bare gelé.
200 g havrekjeks (for glutenfri variant, velg Semper Havredigestive)
70-80 g smør, romtemperert (vanlig meierismør har 1 g laktose pr 100 g, ellers finnes det laktosefritt smør)
Jeg putter kjeksene i en brødpose, henter fram kjevlet, og kjevler og jobber på til alt er knust. Enkelt og greit. Ha de knuste kjeksene over i en bolle og bruk hendene til å blande inn smøret. Når alt er samlet til en «deigmasse, trykker du det ned i en kakeform og setter den i kjøleskapet.
200 g Philadeplhiaost (laktosefri)
3 dl lettrømme (laktosefri)
1 pk sitrongelé
3 dl kremfløte (laktosefri)
90 g melis
——
1 pk appelsingelé
bær etter ønske
Visp osten inn i rømmen.
Kok opp 2,5 dl vann og bland inn pulveret til sitrongeléen, la avkjøle litt. Bland inn i ostemassen.
Pisk fløten med melisen. Bland så kremen med oste- og gelémassen.
Helles over kjeksbunnen, og settes i kjøleskapet til ostemassen er helt stivnet, gjerne over natten.
Kok så opp 2,5 dl vann, og hell pulveret til appelsingeléen oppi. Rør til alt er oppløst, og la avkjøle litt.
Legg de bærene du ønsker oppå kaken, hell geléen forsiktig over, og sett den kaldt igjen til geleén er stivnet.
Så er det i grunnen bare å lene seg tilbake og nyte smaken!