Glutenfrie proteinrundstykker er superenkle og raske å lage. Det tar ca en halvtime fra start til ferdigstekte herligheter, og det må være innafor, synes jeg.
Trenger du ikke spise glutenfritt, bruker du bare vanlige havregryn.
Rundstykkene metter godt, smaker godt, og kan varieres i det uendelige.
Prøv f.eks. med ulike nøtter eller frø, soltørket tomat og oliven, fetaost, gulrot, eple, banan eller urter. Knallgodt!
300 g glutenfrie havregryn
300 g mager cottage cheese
3 egg
10 g valnøtter, finmalte
5 g mandler, finmalte
1 ts chiafrø
1,5 ts bakepulver
Maldonsalt til topping
Bruk en stavmikser e.l. til å finmale nøttene.
Bland så alle ingrediensenesammen til en deig, jeg pleier bare bruke hendene.
Form 12 boller og sett på et stekebrett med bakepapir.
Strø litt salt over.
Rundstykkene skal ikke heves, så her går det unna. 😉
Stekes på midterste rille, 200 grader varmluft, i ca 12 minutter.
Avkjøles på rist.
Egner seg godt til frysing.
Håper det smaker!