Mine favoritter til rekebordet

Reker, altså!
Alt vi egentlig trenger til er noen loffskiver, majones og sitron. Så enkelt og alltid like godt.
Det er ikke så mange år siden jeg fant ut at jeg både tålte og likte reker, og siden den gang har vi spist reker mang en gang, stort sett alltid servert med noen nye rømmoneser til. Og her stusser du kanskje..? For hva i huleste er rømmones?
Rømmones er en blanding av ca like deler (laktosefri)  lettrømme og majones, pluss smakstilsetninger. Jeg synes majones alene blir litt tungt, og har brukt denne blandingen i flere år.
Her følger noen av mine favoritter til rekebordet, av både vinaigrette, oljer og sauser. Oppskriftene er superkorte og lette å lage, og flere av dem passer til mye mer enn bare reker. Prøv dem f.eks. på sandwich, til stekt fisk, kylling og i wraps.
Jeg lager ofte to forskjellige smaker når vi har reker, mengden er derfor beregnet pr. pers., litt avhengig av hvor sausglad man er. Prøv deg fram. Blir det noe til overs har du til frokosten.

 

Rømmones med ramsløkolje og gressløk:

1 ts lettrømme
! ts majones
1 ts ramsløkolje (kan anbefale Ellitsgaard sin om du ikke har laget din egen)
1 ts finhakket, fersk gressløk
en klype salt

Rør alt sammen, la stå i minst 10 min før servering. Denne er også nydelig til annen fisk  og sjømat!

Rømmones med chili:

1 ts lettrømme
1 ts majones
1,5 ts Peri-Perisaus fra O&Co (juster mengde etter hvor sterkt du liker det)
et lite dryss røkt paprika

Her kan du bytte ut Peri-Perisausen med 1 ts chiliolje og en god klype chiliflak.

Rømmones med mangosmak:

1 ts lettrømme
1 ts majones
1-2 ts mangosaus (glass fra Santa Maria)

Vinaigrette med smak av ingefær:

1 ss olivenolje med ingefær og sitron (O&Co)
ca lik mengde appelsinbalsamico (O&Co)
liiiten klype salt

Denne blandingen er supergod å dyppe brødet i, ha på majones og reker, og skvis litt limesaft over. NAM!
Eventuelt er den fin alene til brødet, og til å ha over sommersalaten.

Flere favoritter på rekebordet:

– chiliolje
– vinaigrette av chiliolje og mangoeddik
– lime
– aïoli
– finhakket vårløk, gressløk eller rødløk
– mango og avokado
– sriracha, enten alene eller blandet inn i rømmones
mangosalat
– rømmones med finhakket basilikum og en skvis lime
– rømmones med sweet chilisaus

Jeg er stadig på jakt etter flere favoritter til rekebordet. Tar gjerne i mot tips.  🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *