Carbonara med sopp og spekeskinke

Min hurtigmatfavoritt!
Pasta carbonara, på min måte.
Ikke sansen for sopp? Eller tåler du ikke hvitløk? Bare utelat det.
Spekeskinken og timian gir masse god smak, og tilsett gjerne litt chiliflak for ekstra «omf».
Oppskriften metter 3 personer.
300 g pasta
3 egg
(vel, det holder egentlig med 2. Men altså…saus. Vi liker saus.)
ca 1/2 ts peppermix (O&Co)
ca 1 ts tørket timian
40 g ferskrevet parmesan
olivenolje og smør
4-5 champignon
100-120 g spekeskinke
2 fedd hvitløk, finhakket
salt
ca 0,25 dl av kokevannet til pastaen
fersk basilikumKok pastaen etter anvisningen på pakken.Mens pastaen koker:Finn fram en stor bolle, og pisk eggene godt sammen.
Tilsett pepper, timian og ferskrevet parmesan, og bland godt.
Sett til side.Ha like deler olivenolje og smør i en stekepanne.
Skjær soppen i mindre biter, og strimle spekeskinken.
Stekes på middels varme til soppen begynner ta farge.
Ha oppi finhakket hvitløk, og stek videre ett minutts tid.
Tilsett en liten klype salt, og sett til side.Sil vannet av pastaen, men husk å ta av litt av kokevannet først.
La pastaen hvile i et lite minutt før du heller den over i bollen med eggeblandingen,
tilsett pastavannet og rør alt godt sammen.
(Du vil ha en deilig kremete saus, ikke eggerøre…)Ha i den stekte soppen og spekeskinken
(bruk en slikkepott og få med deg stekefettet også, der sitter mye god smak),
og bland det inn i pastaen.
Strimle gjerne litt fersk basilikum over,
og server med ferskrevet parmesan og en god olivenolje.
Håper det smaker!

Glutenfri eller vanlig pasta? Du velger.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.