Pasta med enkel (men digg) soppsaus

Jeg elsker sopp!
Favoritten må være steinsopp, med kantarellen hakk i hæl.
I går ble det en enkel og grei pastarett, med en grååådig god soppsaus!
Og du, om du tilsetter mindre fløte, så får du en snaddergod soppstuing til skivene dine.
(Ha gjerne et stekt egg over også, inviter til lunsj, og forbered deg på lovord fra gjestene.)
Jeg bare nevner det…
olivenolje
125 g sjalottløk
1 fedd hvitløk
 125 g godt bacon
25 g smør
 150 g kantareller
 100 g champignon
2- 2,5 dl kremfløte, laktosefri eller vanlig
1 ss soyasaus
0,5 dl ferskrevet parmesan
1 liten stilk vårløk, kun det grønne
nykvernet pepper
fersk timian, finhakket
(evt salt)
Finhakk sjalottløk, og strimle baconet. Stek det i stekepanne med litt olivenolje på middels varme. Når løken er myk og baconet gyllent, har du det hele over i en skål og setter det til side.
Rens soppen, og del den evt i mindre biter.
Ha smør på den samme stekepannen som du stekte løk og bacon i, og ha først champignonen oppi. La den surre på middels varme til den mykner, ha så kantarellen oppi. Rist litt på stekepannen, sånn at all soppen dekkes av smør, og la stå å steke uten å røre i et par minutter.
Ha så løk og bacon oppi med soppen igjen, og tilsett fløten, soyasausen, parmesan og vårløk.
 Kok opp, og la småkoke et par minutter.
Smak til med nykvernet pepper og godt med fersk timian.
Kok din favorittpasta etter anvisningen på pakken, og fordel godt med soppsaus over.
Avslutt gjerne med en god extra virgin olivenolje, ferskrevet parmesan og et dryss pepper.
Nyyyyt – det gjorde jeg!
(PS: Denne oppskriften holder til to saus- og soppglade personer,
evt. tre stykker om dere ikke vil rulle fra bordet. Vi har en tendens til å rulle her i huset…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *