Tomatsuppe med gulrot

Ungene er veldig glad i tomatsuppe,
men det har aldri vært en stor favoritt hos meg.
Men denne, servert med krydrete krutonger og store flak av vellagret parmesan, den kan jeg like!
Laget med gulrøtter for å mette litt mer, og de tilfører også en fin sødme til suppen.
Ferdig på godt under halvtimen, og et finfint bidrag til våre suppemandager.
Barnas favoritt,  som også de voksne liker, altså. Perfekt!
Denne oppskriften er til 2 voksne, og 2 små.
Om du ikke har tilbehør til, eller om dere er ekstra sultne, anbefaler jeg å doble oppskriften.

 

olivenolje
2 raspede gulrøtter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 boks cherrytomater (f.eks Mutti)
1 ts sukker
1 ss kyllingfond
3 dl vann
1,5 dl melk, laktosefri eller vanlig

parmesan
evt. friske urter
chiliolje
Ha olivenoljen i en gryte sammen med raspet gulrot og finhakket hvitløk.
La surre på middels varme i 2-3 minutter mens du rører jevnlig.
Tilsett så boksen med tomater og resten av ingrediensene.
Rør godt, og kok opp.
La småkoke under lokk i ca 15 minutter, rør i gryten et par ganger underveis.
Trekk gryten av platen, og bruk en stavmikser til å kjøre suppen helt glatt.
Lag gjerne krutonger til suppen,
det er en finfin måte å bruke opp brødrester på, og gir både crunch og ekstra smak.
Suppen toppes med store flak av parmesan,  gjerne litt ferske urter, og noen dråper chiliolje setter virkelig prikken over i’en!
(Iallfall for oss voksne.)
Kokte egg og litt pasta er også godt følge til.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *