Pastasalat med kylling, bacon og appelsin

Med sommeren på hell skulle man tro jeg hadde hatt bøttevis av anledninger til å sitte ute på terrassen og spise salater, drikke iste og sprelle med tærne. Sannheten er at jeg har tenkt på salater, men stort sett drukket varm te eller kaffe, og tærne…ja, de har knapt sett sola.
Nå er det slutten av august, og endelig, ENDELIG, kom en sårt tiltrengt soldag uten stiv kuling i kastene.
Jeg kostet terrassen, hentet stolputer og slengte en duk på utebordet. Ringte en venninne og beordret/inviterte henne til lunsj.
Nå! Nå var det tid for terrassekos og salat! Pastasalat med kylling, bacon og appelsin.
Litt av alt jeg synes er digg. For en fin dag! Og for en god salat. Den var verdt å vente på…

Dette er en stor porsjon, nok til en mettende lunsj for 6 personer.

Salaten:
400 g pasta penne, glutenfri eller vanlig
800-900 g kyllingbryst, evt. kjøtt fra ferdig grillet kylling
200 g bacon i skiver
75 g ruccola
100 g reddik
1/2 agurk
1/2 rød paprika
1 liten purre (evt 1/2 rødløk eller 2-3 stilker vårløk)
1 håndfull basilikumblader, finhakket
1 appelsin
10-12 cherrytomater, delt i to
200 g fetaost
en håndfull pinjekjerner

Kok pastaen etter anvisning på pakken, og avkjøl.
Om du bruker kyllingbryst, legg dem i ildfast form, risle over olivenolje og krydre med f.eks pepper og provenceurter. Legg folie over, og stek i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingbrystene. La avkjøle, før du skjærer i terninger.

Legg baconet på en stekeplate med bakepapir, og stek på 200 grader i ca 20 minutter, til baconet er sprøtt og gyldent. La det renne av seg og avkjøle på et fat dekket med tørkepapir. Skjær eller bryt det opp i passe store biter.

Finn fram en stor skål, og ha pastaen og ruccola oppi.  Vask og skjær reddiken i tynne skiver, og agurk og paprika i mindre biter. Ha oppi sammen med pastaen. Skrell appelsinene, og skjær ut fileter av den. Skjær dem gjerne i mindre biter. Ha appelsinbitene oppi salaten, tilsett den finhakkede basilikummen og cherrytomatene. Bland alt forsiktig sammen.  Smuldre fetaost over, og avslutt gjerne med et dryss pinjekjerner.

Vinaigrette:
Jeg pleier å bruke en blanding av appelsinbalsamico, grønn sitronolje og urtesalt fra jobben min. 
Dette er en superfrisk og god blanding som passer finfint til sommersalater.
Om du ikke har disse, lag denne:

revet skall av 1 appelsin
saften av 2 store appelsiner
saften av 2 lime
6 ss mild olivenolje
salt (evt. urtesalt) og pepper

Vask appelsinen godt, og riv skallet over i en skål. Tilsett saften av appelsinene, lime og sitron, ha olivenolje oppi, og smak til med salt og pepper. La gjerne stå litt, før du heller det over salaten og blander det hele forsiktig sammen.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *