Kyllingform med mangochutney og karri

Kyllingform med mangochutney og karri er kanskje ikke en veldig fotogen rett, men den tar det igjen på smaken.
Det er en enkel og mettende middagsform, fyldig og frisk, og hele familien liker den.
Skal vi ha gjester, er den fort gjort å lage klar på forhånd, sånn at det bare er å sette den i ovnen. Ha gjerne en grønn salat til.
Vi spiser den med ris til, men pasta er også godt.
Oppskriften er til 4 personer.

4 kyllingfileter med skinn
olivenolje + smør
3 dl lettrømme, laktosefri eller vanlig
3 dl matfløte, laktosefri eller vanlig
1/2 glass mangochutney, mild
2 ts karripulver
1/2 ts oransje krydderblanding fra O&Co (kan sløyfes)
salt og pepper

1 liten gulrot, revet
1 finhakket vårløk
1/2 rød strimlet paprika
(eller: bruk en håndfull eller to av ferdig råkostmix fra Bama, evt. grønnsaker etter ønske)
litt fersk basilikum, finhakket

Ha olivenolje og smør i en stekepanne, og stek kyllingfiletene på middels varme med skinnsiden ned til de har tatt farge, et par minutters tid.
(Bruker du kyllingfileter uten skinn, er det egentlig ikke nødvendig å brune dem først.)
Legg dem over i en ildfast form, med skinnsiden opp.

Visp sammen lettrømme, fløte, mangochutney, karripulver og krydderblanding i en bolle. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha de finhakkede grønnsakene over kyllingfiletene, og strø noen blader finhakket basilikum over.
Hell rømme-/fløtesausen over.
Stekes på midterste rille på 200 grader i ca 30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingbrystene.
Ønsker du litt mer futt i retten, kan den toppes med chiliolje.
Håper det smaker!

PS: Om sausen har skilt seg etter steking, kan du bare løfte filetene ut av forma, og vispe sausen sammen igjen.
PS2: Har du (som meg), unger som ikke er så veldig glade i «klumper» i maten, kjør mangochutneyen til puré med en stavmikser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *