Spaghetti med chorizo, sopp og spinat er en av mine hurtigmatfavoritter.
Den er superenkel og lage, krever nesten ingen forberedelser og metter godt. Helt perfekt!
Her kan du variere litt etter hva du har i kjøleskapet.
Chorizoen kan fint byttes ut med bacon, salsiccia eller spekeskinke, og du kan spe på med diverse grønnsaker.
Kanskje blir dette en gjenganger også hjemme hos deg?
Til 2 sultne, voksne personer trenger du:
ca 200 g spaghetti, vanlig eller glutenfri
olivenolje + smør
150 g rå chorizo
4 champignon
200 g spinat
1 fedd hvitløk (2 om de er små), finhakket
1/2 ts revet muskatnøtt
1/2 ts chiliflak (tilsett gjerne mer, her er det smak og behag som bestemmer)
1/2 ts tørket rosmarin
1/3 ts urtesalt
1/2 ts nykvernet pepper
olivenolje
50 g ferskrevet parmesan
Kok spaghettien etter anvisningen på pakken, og sett til side.
Skjær soppen i skiver.
Snitt chorizoen, og klem ut pølsemassen.
Stek soppen og chorizoen i like mengder olivenolje og smør. Chorizoen skal gjennomstekes.
Ha oppi spinat og finhakket hvitløk, og la det hele surre til spinaten faller sammen.
Tilsett den ferdigkokte spaghettien oppi stekepanna, og ha oppi alt av krydder. Bland alt godt sammen.
Ha en klunk olivenolje over, og tilsett revet parmesan.
Rør alt forsiktig, men godt sammen. Toppes gjerne med et ekstra dryss pepper og ekstra parmesan.
Håper det smaker!