Trøffelpizza med karamellisert løk

Har du ennå ikke smakt trøffelpizza med karamellisert løk? Gjett om du har noe godt i vente, da!
Dette er en av mine o’ store favoritter gjennom de siste årene, og denne oppskriften har jeg laget mange ganger og servert gjester, til stor suksess!
Den karamelliserte løken gir en fin sødme og saftighet til pizzaen, og kombinasjonen med løk, trøffel og spekeskinke er bare utrooolig god, synes jeg. Kanskje noe for deg også?
Siden jeg jobber i Oliviers & Co bruker jeg trøffelprodukter derfra, men innlegget er verken sponset eller betalt. Dette bare LIKER jeg. 😉
Oppskriften her er til en stor langpannepizza (evt. 4 porsjonspizza) og du lager den pizzadeigen du pleier.

 Begynn med å karamellisere løken:

Hovedingrediensene her er tid og tålmodighet, å karamellisere løk tar gjerne bortimot en time, men det er til gjengjeld VELDIG verdt tiden!

3 løk (4 hvis de er små)
olivenolje og smør
en liten klype salt
(evt vann)
1 ts brunt sukker (hvitt kan også brukes)
balsamico om ønskelig
Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Bland like deler smør og olivenolje i en stor stekepanne, og stek løken på lav/medium varme i  ca 20 min, rør innimellom. Ha over en klype salt og stek videre i ca 15 min. Blir det veldig tørt, tilsetter du litt vann.
Tilsett sukker, og stek videre i 15-20 minutter til.
Jeg liker å tilsette en god dæsj lagret balsamico mot slutten, men dette kan utelates.
Sett til side.
Til toppingen:
2,5 dl laktosefri kesam (eller vanlig kesam)
1,5 ss trøffelolje
1/2 ts trøffelsalt
en god klype pepper
2 pk bøffelmozzarella
evt annen ost

Etter steking:

1 glass sommertrøffel i skiver
nykvernet pepper
trøffelolje
fersk gressløk

Til servering:

en god spekeskinke
parmesan
evt trøffelolje og trøffelsalt

 Bland kesam, trøffelolje, trøffelsalt og pepper godt sammen, og smør det utover pizzabunnen.
Fordel den karamelliserte løken over. Riv mozzarellaen i biter, og ha oppå. Ha evt på annen ost etter ønske.
Stek pizzaen som du pleier.

Etter stekingen fordeler du den skivede sommertrøffelen (og gjerne oljen den ligger i) utover pizzaen.

Hvor mye trøffel du vil bruke, kommer litt an på deg…
Jeg innrømmer at jeg bruker (så godt som) hele glasset på en stor langpannepizza.
Jeg ELSKER smaken av trøffel, mens for andre vil det kanskje være riktig å redusere mengden. Prøv deg fram.  Ha nykvernet pepper på, og risle trøffelolje over. Avslutt med å klippe godt med fersk gressløk over.

Ved servering setter jeg fram skiver av en god spekeskinke og vellagret parmesan.
Trøffeloljen og trøffelsaltet får stå på bordet, i tilfelle noen ønsker ENDA mer trøffelsmak.
NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *