Balsamicopoteter med aspargestopper er supert tilbehør til grillmaten,
og sååå enkelt og fort gjort å lage.
Bland alt sammen i forma, så gjør den seg selv i ovnen mens du slapper av i solstolen…og ser på at f.eks. mannen griller. 😉
Får du rester, kan jeg melde at denne forma har høy momsefaktor også kald. Og nei, du trenger selvfølgelig ikke bruke aspargestopper til, men det er veldig, veldig godt, altså.
Til 3 personer:
500 g mandelpoteter
2 fedd hvitløk
100 g aspargestopper
2 ss olivenolje + litt ekstra til aspargesen
2 ss balsamicoeddik
1 ts akasiehonning
salt og pepper
en god håndfull ferskrevet parmesan
Legg aspargesen i en skål og risle olivenolje over. Sett til side.
Vask og tørk potetene, skjær dem i mindre biter og legg dem i en ildfast form.
Finhakk hvitløken og bland sammen med potetene.
Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik og honning i en kopp. Hell over potetene, og bland godt.
Krydre med salt og pepper, vær gjerne litt raus. Strø revet parmesan over til slutt, og bland alt lett sammen.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25 minutter. Ta formen ut, og vend på potetene.
Legg aspargestoppene oppå, risle gjerne litt ekstra olje over, og stek videre i ca 20 minutter.
Toppes med revet parmesan rett før servering, og har du en god vellagret balsamico må du gjerne spandere noen dråper her.
Håper det smaker!