Potetstabel i muffinsform, altså.
Et ganske passende navn på denne lille retten, som er en haug med poteter som legges lagvis (og etter beste evne) oppå hverandre, før de prekeveres i muffinsformer.
Enkelt og godt tilbehør som passer til det meste, også er det jo LITT sjarmerende å servere «muffins» til biffen vel?
Her kan urtene varieres alt etter smak og behag.
Oppskriften er til 4 personer, og den er like enkel som den er god!
8 mellomstore poteter
60 g smør
1 fedd hvitløk
30 g ferskrevet parmesan
1 ts tørket rosmarin
1/2 ts tørket timian
1/2 ts nykvernet pepper
en klype salt
Skrell potetene (om ønskelig), og skjær de i tynne skiver.
Smelt smøret og sett til side.
Finn fram en bolle og ha oppi finhakket hvitløk, parmesan, urtene, salt og pepper.
Hell smøret oppi, og bland alt sammen.
Ha potetskivene oppi smørblandingen, vend dem godt inn sånn at at alle skivene dekkes.
Finn fram et stekebrett for muffins, og sett 12 papirformer oppi.
Stable potetskivene i muffinsformene. De blir både skeive og skakke, og sånn skal de være.
(Pass på at du får med alt av parmesan og urter fra bollen.)
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 45 minutter. Stablene skal være gyldne og sprø på toppen.
Toppes gjerne med ferskrevet parmesan og fersk timian ved servering.
Håper det smaker!