Rødvinsbraiserte lammeskanker med rotgrønnsaker

Rødvinsbraiserte lammeskanker er enkel og nyyydelig mat.
Å braisere er rett og slett å brune kjøttet godt, før det legges i væske i f.eks en gryte med lokk, og settes i ovnen noen timer. Ganske sytalaust, altså!
Ventetiden på tre timer er vel verdt det, du får fantastiske smaker og et kjøtt som er så mørt at du blir rent lykkelig…
Oppskriften er til 3 personer.

olivenolje
3 lammeskanker
salt og pepper
1 pastinakk
1 persillerot
1 stilk stangselleri
2 gulrøtter
4 sjalottløk
5 fedd hvitløk
2 dl rødvin
0,5 dl balsamico
1 dl vann
1 boks herm. cherrytomater
1 ss akasiehonning
3 ts tomatpuré
1 stjerneanis
2 stilker rosmarin
1 stilk timian
1 bouquet garnis (bunt med tørkede urter bestående av timian, oregano, sar og laurbærblad. Har du ikke dette, bruk 1 laurbærblad, og tilsett 1/2 ts tørkede provenceurter.)
maizenna og  0,5-1 dl kremfløte, dette er valgfritt

Sett ovnen på 150 grader.
Ha olivenolje i en jerngryte, gni lammeskankene inn med salt og pepper, og brun dem godt på alle sider.
Ta ut av gryten, og legg til side.
Skrell og skjær alle grønnsakene i mindre biter. Hvitløksfeddene deler jeg i to. Ha litt ekstra olivenolje i gryten om nødvendig, og ha grønnsakene oppi. La frese på middels varme i 4-5 minutter.
Tilsett rødvin, balsamico, vann, tomatene, honning og tomatpuré.
Kok opp, og trekk av platen.
Legg lammeskankene oppi, og ha anisen og urtene nedi sausen.
Sett lokket på (pass på at du har et håndtak som tåler ovnsvarmen) og gjør noe annet de neste tre timene…

Når gryten er ferdig, fisker du urtene og anisen ut.
Neste steg er valgfritt, men jeg liker å tykne sausen litt, og runde den med fløte:

Ta lammeskankene over på et fat, og sett til side.
Sett gryta på koketoppen, og la koke opp. Bland en ss maizenna i litt vann, og rør ut litt og litt ut i sausen til den har ønsket konsistens. La koke fem minutters tid, tilsett så fløten, gi et oppkok, og trekk av platen.
Smak evt til med urter, salt eller pepper om du mener det trengs.
Legg lammeskankene oppi, sett lokket på og la hvile i et par minutter.
Så er det bare å nyte!

Jeg serverer lammeskanker med hjemmelaget potetmos. Prøv å raspe godt med parmesan og ha oppi mosen, det er nydelig til dette.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *