Kremet pastasalat med kylling og bacon

Dette har vært min favoritt i mange år!
Selv om den er kremete er den lett og frisk, og alle jeg har servert den til har likt den.
Denne oppskriften har jeg gitt videre til mange av mine gjester.
Jeg lager den ofte dagen før den skal serveres, da er den om mulig enda bedre, synes jeg.
Dette er en stor porsjon som fint rekker til 6 voksne.
Servér gjerne med hvitløksbrød eller focaccia på si’.
500 g penne
ca 500 g kylling (jeg bruker kyllingbryst)
hvitløksolje
timian
pepper
200 g tykt bacon
ca 200 g pesto
ca 150 g mager kesam
1,5 dl matfløte
salt og pepper
4-5 stilker vårløk
1 stor rød paprika
200 g fetaost
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og la avkjøle litt.

Legg kyllingen i en ildfast form, risle over hvitløksolje, og krydre med timian og pepper.
Legg folie over, og stek i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter, litt avhengig av størrelsen på kyllingstykkene.
La avkjøle, før du skjærer opp i terninger.

Legg baconet på en stekeplate med bakepapir, og stek på 200 grader i ca 20 minutter, til baconet er sprøtt og gyldent. La det renne av seg og avkjøle på et fat dekket med tørkepapir. Skjær/bryr det så opp i passende biter.

Ta en stor skål og visp sammen pesto, kesam og matfløte. Smak evt. til med salt og pepper.
Ha pastaen over i pestoblandingen,  og bland godt!
Skyll og skjær opp vårløken i tynne strimler.
Paprikaen skjærer du i små terninger.
Ha oppi pastablandingen sammen med kyllingbitene og baconet. Bland alt forsiktig, men godt sammen.
Avslutt med fetaosten som du smuldrer oppi, og vender inn.
Nå har du et fantastisk lett og godt måltid i vente!
Min favoritt, kanskje blir det også din?

2 kommentarer om “Kremet pastasalat med kylling og bacon

  1. Nydelig salat ,jeg bruker parmesan istedet for feta ost 😊og har isbergsalat og oppi .Lar den stå og trekke smakene ,nam 👍

    1. Det er aldri feil med en god pastasalat! 😀
      Høres godt ut med parmesan og isbergsalat oppi også, det skal jeg prøve en gang.
      Ha en riktig god påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *