Ostekake går jeg aldri lei av. Så enkel å lage, og så fantastisk frisk i smaken.
Denne er laget med mager pasjonsfruktkesam, har hele bringebær inni, og hakket sjokolade er blandet i fromasjen. Høres ikke det rimelig godt ut, eller?
Bunnen er glutenfri, men her er det bare å bytte til vanlige kjeks.
Og – den er enkel å gjøre laktosefri også!
Superfrisk, fruktig og knallgod kake!
300 g Semper glutenfrie Havredigestive
90 g smør, romtemperert
200 g Philadelphiaost
1 beger mager pasjonsfruktkesam
saften av 1 pasjonsfrukt
1 pk bringebærgelé
2,5 dl vann
3 dl kremfløte
50 g melis
100-125 g ferske bringebær
50 g mørk sjokolade, finhakket
Evt. bær og pasjonsfrukt til pynt
Ha havrekjeksen i en brødpose, finn fram et kjevle og kjevle/bank i vei til kjeksen er knust.
(Kjør den evt. i en food processor til den er passelig finmalt. Jeg foretrekker bankemetoden.)
Ha kjeksmassen i en bolle, og tilsett smøret i biter.
Bruk hendene og jobb smøret sammen med kjeksen, trykk så kjeksblandingen godt ned i bunnen på en kakeform (22-24 cm). Pass på å få blandingen godt ut i kantene. Sett så til kjøling.
Finn fram en bolle.
Bland Philadelphiaosten med et beger pasjonsfruktkesam, og saften av en pasjonsfrukt.
(Bruk gjerne en liten sil og trykk fruktkjøttet nedi med en skje for å få ut saften.)
Kok opp vannet, og rør ut geleen. La avkjøle litt.
Ha fløte og melis i en annen bolle, og pisk til krem.
Ha den avkjølte (men fortsatt flytende) geleen oppi osteblandingen, og rør godt sammen.
Hell så alt over kremen, og bland til du har en jevn, klumpfri røre.
Bland inn finhakket sjokolade.
Fordel bringebærene utover kjeksbunnen, og hell røren forsiktig over.
Sett i kjøleskap i minst 5 timer.
Bruk en skarp kniv til å skjære kantene løs fra fra kakeringen.
Pynt kaken med frukt og bær etter ønske.
Håper det smaker!