Tacosnurrer

Disse er populære i heimen! Elsket av både store og små, og det går alltid unna på disse med en gang de kommer ut av ovnen. Oppskriften er ganske stor, og nå vet du hvorfor. 😉
Disse er finfine å ha i frysen og ta opp ved besøk, og de går med både i matpakker, tursekker og på arrangement på skole og i barnehage.
Knallgode!
 
 4 dl vann
 4 dl melk
ca 1,2 kg siktet speltmel
1 ps tørrgjør
1/2 ts sukker
1/2 ts salt
100 g romtemperert smør i terninger
Ha vann og melk i en kasserolle og varm opp til fingervarmt.
Ha hvetemel, gjær, sukker og salt i bakebollen, og tilsett den varme væsken. Elt i 10 minutters tid på middels fart. Om deigen blir for tørr eller klissete, justerer du med evt mer vann eller mel.
Tilsett så terningene med smør, litt om gangen. Øk farten, og la smøret elte godt inn i deigen. Du skal nå ha en deig som er smidig og glatt, og som lett slipper kantene på bakebollen.
Dekk til bollen, og sett til heving i ca 1 time.
(Denne geniale oppskriften fant jeg først på Trines matblogg, og har siden holdt meg til den. Perfekt deig hver gang!)
Tacofyllet:
400 g karbonadedeig
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ps tacokrydder
1 stort (evt. 2 små) glass salsa, i ønsket styrke
3-4 ss tomatpuré
(sukker)
1 blokk fetaost (om ønskelig)
revet ost
Stek karbonadedeigen og løken, og ha oppi den finhakkede hvitløken. Tilsett tacokrydderet, og la surre. Hell salsaen over, og tilsett tomatpureen. Om du synes det blir for syrlig, har du i litt sukker, det vil jevne det ut. La småkoke i 5 minutter.
Avkjøl.
Ha deigen på en melet overflate, og del i to.
Kjevle hvert emne til to store rektangler, og fordel tacofyllet over. La det være en stripe på kanten lengst fra deg uten fyll, så blir avslutningen mindre klissete.
Riv fetaosten og fordel over fyllet, og avslutt med revet ost. Rull sammen leiven, begynn med kanten som er nærmest deg. Skjær så skiver på 1-1,5 cm, og legg på stekeplate med bakepapir.
Strø litt ost over, og stek på 225 grader i ca 12-15 minutter, til de er gyldne på toppen.
Jeg liker disse er aller best når de ennå er litt varme, men de forsvinner fort kalde også.
Har jeg hatt dem i frysen, tines de i romtemperatur, og får en liten runde i stekeovnen  eller mikroen.
Håper de smaker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *