Luftige boller med yoghurt

Velkommen til min nye blogg!
Nytt utseende, ellers er alt ved det samme gamle. Jeg feirer første innlegg her med hveteboller, skikkelig deilige, luftige hveteboller.
Selv om jeg tåler gluten særdeles dårlig, bare MÅTTE jeg ha litt av disse.
Dessverre var de like gode som de så ut, haha.
Oppskriften gir 10-12 stooore boller.

 

70 g sukker

550 g hvetemel

1 ps tørrgjær

1 toppa ts kardemomme

60 g smør

1,5 dl melk

0,5 dl vann

125 g banan- eller vaniljeyoghurt

1 egg + 1 til pensling

1 ss sitronolje (evt en ren olivenolje)

 

Bland alt det tørre i en bakebolle. Smelt smøret, og la det avkjøle litt.
Ha melk og vann i en liten kasserolle, og varm opp til ca 40 grader. Ha melkeblandingen over smøret, rør om, og hell alt over i bakebollen. Tilsett yoghurten og ett egg, og la kjøkkenmaskinen elte deigen i minst 5 minutter. Ha 1 ss sitronolje oppi mot slutten, sånn at den eltes inn i deigen.
Når deigen er smidig og slipper bollen lett, lar du den heve 60-70 minutter.

Form bollene, og sett dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Etterhev i 30-40 minutter.
Pensle med egg, og stek bollene på 225 grader i 10-12 minutter. La avkjøle på rist.

 

Håper det smaker!

PS: Jeg har små barn, og vi kjøper mye Sprett yoghurt. Ofte er det bananyoghurten som blir stående igjen i kjøleskapet, og derfor bruker jeg den i bolleoppskriften. En super måte å få brukt opp restene på. Om du heller vil bruke en naturell yoghurt, må du kanskje øke sukkermengden litt.

2 kommentarer om “Luftige boller med yoghurt

  1. Gratulerer med ny layout!! Skikkelig bra altså! ? Det er bare en liten ting jeg savner, det at siste oppskrift ligger etter logo. Kanskje det bare er sånn på telefonutgaven? ? Gratulerer en gang til!

    1. Hei,
      og tusen takk for tilbakemeldingen.
      Siste oppskrift ligger litt nedpå siden på pc-utgaven også, men det blir spesielt synlig på mobilutgaven der du må bla litt nedover.
      Jeg jobber med å se på alternativ for å legge siste innlegg øverst, og satser på å få til noe ila uken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.