Kjøttboller med karamellisert løk, bacon og parmesan

Knallgode kjøttboller med en fyldig smak av
karamellisert løk og røkt bacon.
Supre å bruke f.eks. i tomatsaus til pasta, supper, sandwich og tapas.
Jeg fyller i porsjonsposer og legger i frysen,
midt i blinken til de travle dagene som alltid kommer.
Gir 95-100 kjøttboller (teskjestørrelse).
olivenolje/smør
1 stor rødløk
evt en klype sukker (kan utelates)
ca 250 g bacon
(Her bruker jeg bacon fra Evanger Pølsefabrikk, fordi jeg synes
 den har en god og særegen røyksmak. Bruk ditt favorittbacon.)
3 pk kjøttdeig (3 x 400g)
1 pk svinekjøttdeig
3 egg
1 ts pepper
1 ts urtesalt
(jeg bruker det grønne fra O&Co)
1 håndfull ferske basilikumblader
40-50 g ferskrevet parmesan
Begynn med å skjære løk og bacon i mindre biter.
Ha løken i en stekepanne med like deler olivenolje og smør,
og stek på lav/middels varme til løken begynner brunes, ca 20-30 minutter.
Ha evt en klype sukker over mot slutten, for å få fart på karamelliseringen.
Ikke skru opp varmen, løken skal ikke sprøstekes.
Hell løken over i en skål, og stek baconet gyldent.
(Her kan du evt. steke begge deler samtidig for å spare tid, det går helt fint.)
Hell løk og bacon over i en foodprocessor,
eller bruk en stavmikser til å kjøre alt til en finhakket masse.
Ha løk-/ og baconmassen i en stor bolle sammen med kjøttdeig/svinekjøttdeig.
Ha oppi 3 egg, urtesalt, pepper, finhakkede basilikumblader
og ferskrevet parmesan.
Bruk hendene (evt en kjøkkenmaskin) til å elte deigen godt sammen.
Så former og steker jeg dem altså på den geniale måten som
beskriver.
(Disse kjøttbollene er forresten også hiiiimla gode!!)
Min ovn går ikke lenger enn til 230 grader varmluft, men det funket som ei kule!
«Mamma, har du hatt bacon i kjøttbollene? Det er DERFOR de smaker så godt, altså!»
Sitat Brage, 8 år.
Du finner altså fram et stekebrett, smører det med olivenolje,
og former små boller ved hjelp av to teskjeer.
Sett bollene på brettet, ha litt avstand mellom dem.
Stekes på midterste rille i 8 minutter.
Ta ut og legg dem over i en ildfast form e.l.,
og la avkjøle.
Jeg gjør som Bollefrua, og bruker kun det ene stekebrettet, men lager i flere omganger.
Mindre oppvask for kokken, og det kan vi like. ?
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *