Gulrotsuppe med klementin

Midt i førjulsstria kan det være greit med en enkel og fyldig suppe.
Denne er laget med saften av klementiner,
noe de fleste av oss har i fruktskålen på denne tiden,
og det gir suppen en finfin friskhet.
Her har du middag med masse vitaminer og antioksidanter,
perfekt vintermat, spør du meg!
Oppskriften er nok til 3  sultne voksne, serverer du noen
kan du mette en fjerdemann også. ?

 

smør + olivenolje
6-7 store gulrøtter
2 vårløk
1 ss Maggi kyllingfond, evt 1 Fondcup
9 dl vann
saften av 5 klementiner
saften av 1/2 lime
1/2 ts spisskummen
1/2 ts pepper
en klype salt
1 dl (laktosefri) fløte
1-2 ts akasiehonning
evt. salt/pepper
Smelt en klatt smør og olje på middels varme i en gryte.
Skrell gulrøttene, og skjær dem i mindre biter.
Skjær vårløken i mindre biter.
Ha gulrøtter og vårløk i gryta, og la surre i 5 minutter.
Rør om innimellom.
Tilsett vann, fond, saften av klementiner og lime, og krydderet.
Rør godt om, og la putre under lokk i 30-40 minutter, til gulrøttene er blitt møre.
Trekk gryten av platen, og kjør suppen glatt med en stavmikser.
Tilsett fløte og honning, og bland godt.
Smak evt. til med mer salt og pepper.
Serveres gjerne med en rømmeklatt, og lite dryss urtesalt på toppen.
Chili- eller basilikumolje kan også anbefales.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.