Salat med blåmuggost, pære og bringebærvinaigrette

Dette er en stor salatfavoritt hos oss voksne her i huset!,
Den har vært servert til en god grillet biff, og det var fantastisk godt,
men stort sett spiser vi den som et lite måltid i seg selv.
Blåmuggost, druer, pære og salte mandler
– det er nyyydelig, jeg lover!
Oppskriften er til 2 personer om du serverer den alene,
har du den som tilbehør rekker den til flere.
Begynn med
bringebærvinaigretten:
 
1 beger, ca 125 g bringebær
(her kan du også bruke bær som har vært frosset)
2 ss bringebæreddik
2 ss mild extra virgin olivenolje
ca 1,5 ts akasiehonning
salt og pepper
Ha bærene i en liten skål, og mos dem med en gaffel.
Ha i eddik, olje og honning, og rør alt godt sammen.
Smak til med salt og pepper.
Om du helst vil ha en helt glatt vinaigrette, kan du sile den.
Selv foretrekker jeg den litt «chunky», og siler den ikke.
Smak og behag.
Salaten:
ca 200 g grønn salat etter ønske
1 stilk selleristang
100 g røde druer
ca 80-100 g Blå Selbu
(mengde alt etter hva du liker)
50 g ovnsristede salte mandler
(f.eks. fra Polly)
1 pære
en håndfull bringebær
(kan sløyfes)
Vask og tørk salaten, riv den i mindre biter og ha i en bolle.
Skjær selleristangen i tynne skiver, og del druene i to.
 Ha oppi sammen med salaten.
Skjær blåmuggosten i terninger, og strø over salaten sammen med de salte mandlene.
Skjær pæren i terninger eller skiver, og legg oppå salaten.
Ha evt. noen bringebær over.
Serveres med bringebærvinaigrette.
Håper det smaker!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.