Hasselbackpoteter med trøffelsmør – og litt til

Disse potetene er himla gode,
ja, hele retten var knallgod!
Hasselbackpoteter med trøffelsmør passer finfint både til kjøtt og fisk, 
og er helt perfekt å imponere gjestene med!
Her servert med baconsurrede kyllingbryst fylt med ajvar, urter og pepperoni, og soppstuing.
Et herlig herremåltid. 
Til 2 personer trenger du:
2 store poteter
50 gram (romtemperert) usaltet smør
4 ts trøffelolje
0,5 ts trøffelsalt
0,5 ts pepper
4-5 flak skivet sommertrøffel (kan sløyfes)
2 toppede ss ferskrevet parmesan
evt. ekstra til å strø over
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen sånn at de står støtt. 
Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt gjennom. 
Jeg pleier legge en tresleiv bak potetene på skjærefjøla,  
sånn at kniven stopper i sleiva og potetene henger sammen i bunnen.
Ha smøret i en skål, og tilsett olje, salt og pepper. 
Bruk en gaffel til å jobbe alt godt sammen.
Ha oppi parmesanen (og evt finhakket sommertrøffel), og bland godt. 
Smak på smøret, og tilsett mer olje eller salt om du vil ha mer trøffelsmak. 
Bruk en kniv til å fordele smøret mellom skivene på potetene. 
Litt knotete, men det går.
Smør et godt lag over hele poteten til slutt, og legg i en smurt ildfast form. 
Sett inn i ovnen, midterste rille, på 220 grader i ca 30 minutter. 
Ta gjerne en skje og øs det smeltede smøret over potetene et par ganger underveis.
Etter 30 minutter strør jeg over litt ekstra parmesan, og lar potetene steke videre i 10-15 minutter. 
(Steketidene vil variere litt etter størrelsen på potetene.)
Ha gjerne litt ekstra trøffelolje over ved servering.
NYT!
Og de baconsurrede kyllingbrystene? 
Her kommer en kort forklaring:
Lag et snitt i hvert kyllingbryst og brett det ut. 
Legg 1 ss ajvarsaus på hvert bryst, 
legg på litt pepperoni, chorizo eller annen krydret pølse, 
og avslutt med f.eks. fersk timian og basilikumblader. 
Lukk kyllingbrystet, og surr 2-3 baconstrimler rundt det hele. 
Pass på at skjøtene blir liggende ned. 
Legg i en ildfast form, gjerne med litt paprika og tomat på si’. 
Pensle baconet med litt honning, og ha litt nykvernet pepper over. 
Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 25 minutter, litt avhengig av størrelsen på filetene. 
Sett gjerne på grillen et lite minutt, for ekstra sprøtt bacon. 
Dette ble servert med soppstuing, og smakte heeelt fortreffelig! 
God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *