Min favoritt: Caprese

Denne tomat- og mozzarellasalaten er min favoritthurtigmat!
Den tar omtrent 5 minutter å hive sammen, og kan varieres på uendelig mange måter.
Nydelig som et lite måltid i seg selv, eller som tilbehør til kalde og varme retter.
Om jeg plutselig skulle være tom for tomater, men kjøleskapet byr på melon i forskjellige varianter…ja, da bruker jeg melonen og lager en annen capresevri.
-Lag et stort fat salat og sett den på koldtbordet/tapasbordet.
-Nydelig til spekemat
-Deilig følge til grillmat og kjøttretter.
Prøv den f.eks. til confitert kylling
-Et nydelig lite måltid i farta. Fyll opp matboksen før du starter dagen!
en enkel pastasalat med capresevri.
-Finfin som forrett.
-Knallgodt på bruschetta.
-Lag deg en variant med ovnsbakte cherrytomater. Nyyydelig godt!
-En god focaccia, noen oliven, et lite utvalg gode skinker og pølser, en god olivenolje, en bit vellagret parmesan, og et glass med noe godt i…
da har jeg alt jeg trenger til en skikkelig kosekveld, altså!
Så, hva trenger du?
-Tomater 
Store eller små, finn de du liker best.
Nå for tiden har jeg dilla på Juanitatomatene fra Ryfylke.
Søte, små herligheter, smaker bedre enn snop!
-Mozzarella
Finner du bøffelmozzarella, kjøp den.
Bryt den i to, i mindre biter, skjær den i fine skiver, anrett etter ønske.
Mozzarellakuler er også fine å bruke.
-Fersk basilikum
Bruk de store, fine bladene, de har mest smak.
Riv dem opp i mindre biter, og pynt gjerne med noen hele.
-En god extra virgin olivenolje
Bruk gjerne en urtepreget olivenolje som har litt pepper- og gresspreg.
En basilikumolje er også nydelig til!
-Salt
Et lite dryss salt (og evt pepper) fremhever smakene.
Selv bruker jeg et enkelt urtesalt (det grønne fra O&Co), og synes det er knallgodt.
Bruk gjerne en vellagret balsamico til å toppe det hele med.
NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *