Guttas fiskekakesuppe

Hæ? Fiskekakesuppe, tenker du?
-Ja, den er faktisk sykt god, svarer 8-åringen da.
Denne suppen er deilig og kremet,
smaken er mild og fyldig, og (viktigst av alt) den er definitivt godkjent av ungene.
Varier grønnsaker og fisk/fiskeprodukt etter hva du har i kjøleskapet,
suppe er en super måte å bruke opp litt rester på.
Jeg bruker tagliatelle som jeg knuser i mindre biter, men bruk gjerne også pasta etter eget ønske.
Til 2 store og 2 små:
 olivenolje/smør
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3-4  poteter
1 pastinakk
2 gulrøtter
1 dl perlespelt
2 terninger fiskebuljong
1 laurbærblad
9 dl vann
2,5 dl matfløte
100 g tagliatelle
1 ss tørket gressløk
1/2 ts karri (kan sløyfes)
salt og pepper
ferskpresset limesaft
5-7 fiskekaker, alt etter størrelse (og ønske)
Ha like deler olivenolje og smør i en gryte, og ha oppi løk og hvitløk.
 La surre på middels varme et minutts tid, løken skal ikke ta farge.
Skjær poteter, pastinakk og gulrøtter i mindre terninger, og ha oppi gryta.
La surre med et par minutter.
Skyll perlespelten godt, og tilsett sammen med smuldret fiskebuljong, laurbærblad, vann og fløten.
Bland alt godt sammen, kok opp, og la småkoke uten lokk i ca 20 minutter.
Bryt tagliatelle i mindre biter, og tilsett oppi suppen sammen med gressløk.
Kok videre til pastaen er ferdig, og trekk gryten av platen.
Fisk ut laurbærbladet,
og smak til med salt, pepper og limesaft.
Skjær fiskekakene i mindre terninger, ha oppi suppen og rør om.
La suppen hvile i 5 minutter før servering.
Toppes gjerne med finhakket basilikum, olivenolje og litt ekstra limesaft om ønskelig.
Noen skiver godt brød på si’ er heller ikke feil.
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.