Sjokoladekake (Snopekake) med spelt og kefir

Snopekake!
Laget med kefir som gir en saftig og god sjokoladekake,
og stratoskremen er en stor favoritt i huset, både ungene og vi elsker den!
Om du ønsker en mer voksen kake, kan jeg anbefale å toppe kaken med bringebær, revet mørk sjokolade og maldonsalt.
DET er godt, det!

Sjokoladekaken:

2 egg
300 g sukker
4,5 dl kulturmelk
100 g smør, smeltet og lett avkjølt
6 dl siktet speltmel
1 ts natron
3 ss bakekakao

Ha egg og sukker i en bakebolle, og pisk det luftig.
Tilsett kulturmelk og smeltet smør, og pisk til alt er blandet.
Bland alt det tørre, og sikt det inn i røren.
Kjøres til du har en jevn, glatt røre.

Smør en rund kakeform (26cm), og ha bakepapir i bunnen.
Hell røren over formen, og stek på nederste rille i ovnen, 180 grader i 60-65 minutter.
Bruk en kakenål til å sjekke om den er ferdig
La kaken avkjøle i formen.
(Om du lager denne dagen i forveien, pakk den inn i et klede og legg en plastpose løst over.
Kan fint stå på benken over natta.)

Stratoskrem:

6 dl kremfløte
300 g (2 store plater) Stratos

Varm fløten til kokepunktet mens du rører i gryten.
Trekk av platen.
Knekk stratosen i biter, og tilsett litt om gangen mens du rører i fløten.
Når all sjokoladen er smeltet og du har en glatt saus,
heller du dette over i en bolle og setter til avkjøling.
(Rør innimellom, så holder du snerken borte.)
Når den er temperert setter du den i kjøleskapet.
Jeg lager alltid denne kvelden i forveien, og lar den stå over natta.
Dagen etterpå er det bare å piske opp kremen, og den er klar til bruk.

Skjær kaken i to, og legg litt under halvparten av stratoskremen på bunnen.
Legg lokket på, og bre resten av kremen utover siden og toppen av kaken.
Nå kan du pynte etter eget (eller barnas) ønske.
Jeg har brukt
Kinderegg, Smash, Kvikk Lunsj, Smil, Oreokjeks,  festkaramell, litt gelèsnop,
sjokosmell, popcorn og Smarties.
Her er det bare fantasien som setter grenser.
En liten bombe av en kake som skaper stor stemning blant både bursdagsbarn og gjester.

Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.