Caprese brødsalat med kylling og sprøstekt chorizo

Caprese, i all sin enkelhet, er noe av det beste jeg vet.
I denne brødsalaten har capresen fått følge av litt til,
og det hele er «søkkanes godt», spør du meg!
Mettende, superdigg,
og fortsatt veldig, veldig enkelt å lage…
Oppskriften er en finfin forrett/kos/lunsj for to,
eller en mektig god middag for en.
 (Men da blir du mett, altså..! )

3-4 skiver lyst brød,
gjerne olivenbrød
ca 4-5 ss basilikumolje, evt en god extra virgin olivenolje og gjerne litt finhakkede urter
en klype urtesalt eller maldonsalt
ca 200 g cherrytomater
6-8 skiver chorizo
en ball bøffelmozzarella (125 g)
150-200 g ferdig stekt kyllingkjøtt
(rester i kjøleskapet, kanskje..?)
fersk basilikum, sånn ca en håndfull

en god frukteddik, f.eks med tomat- og basilikum eller en vellagret balsamico
 en god olivenolje
en klype urtesalt/maldonsalt til topping
Skjær brødskivene i staver, og legg dem i en bolle.
Hell over basilikumoljen, strø saltet på, og bland det hele godt sammen.
Legg brødpinnene på en stekeplate kledd med bakepapir.
Legg dem utover, sånn at ingen ligger oppå hverandre.
Del halvparten av cherrytomatene i to, og legg dem på et lite ildfast fat med snittflaten opp.
Risle olivenolje over.
Sett fatet på stekeplaten med brødpinnene, og legg skivene med chorizo ved siden av.
Stekes på 180 grader i ca 20 minutter.
NB: Chorizoen trenger kun 5-6 minutter i ovnen.
Ta dem ut, og la dem renne av seg på et fat med tørkepapir på mens resten steker ferdig.
Del resten av cherrytomatene i to, og legg på et fat. Bland inn de ovnsstekte tomatene.
Skjær eller riv mozzarellaen i mindre biter, og legg på fatet.
Strimle de sprøstekte chorizoskivene,
og ha over salaten sammen med kyllingen, brødpinnene og basilikumblader.
Risle over en god olivenolje og eddik, evt. en god balsamico.
(Blandingsforhold: ca 3 deler olje til 1 del eddik/balsamico)
Avslutt med et lett dryss salt.

Håper det smaker.(PS: Om du ikke har chorizo, kan den byttes ut med sprøstekt bacon, pepperoni eller spekeskinke.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.