Fylte flettebrød med eggerøre, tre varianter

Tre nye varianter på knallgode fylte flettebrød!
Oppskriften på
er bloggens desidert mest besøkte.
De er enkle å lage, deigen er god å jobbe med, og de smaker nydelig.
Her har jeg laget en ny variant på speltmel.
Felles for disse tre flettebrødene er at de er fylt med eggerøre,
ellers har jeg brukt ulike varianter av kjøtt og smakstilsetninger.
Helt perfekt til både helgefrokost, lunsj med venner, koldtbord, ut på tur,
eller bare en kveldssnacks i sofakroken.
Min favoritt? 
Veeeldig vanskelig å velge.
Eggerøre og bacon er aldri feil, jeg elsker den fantastisk fyldige smaken ‘nduja gir,
men jeg tror pepperoni og ramsløk vinner med et knappenålshode…
Tror jeg. Kanskje.
Prøv deg fram og finn din favoritt!

 

1,5 ts tørrgjær
2,5 dl vann (ca 40 grader)
ca 5,5 dl siktet speltmel
2 ts sukker
1/2 ts salt
4 ss olivenolje
ca 1 ss kaldt smør
egg til pensling (ta av noen skjeer før du pisker fløten i eggerøren)
maldonsalt til topping
Ha vannet i en liten bolle, og rør ut gjæren. La stå et par minutter.
Bland hvetemel, salt og sukker i en bakebolle, og tilsett gjærvannet og olivenoljen.
Elt deigen i maskin i ca 10 minutter, til den er smidig og glatt, og slipper bollen.
Spe evt med mer mel, men ikke la deigen bli for fast.
Tilsett smøret, og kjør til det er godt blandet inn i deigen.
Dekk med plast, og sett til heving på et lunt sted i ca 45 minutter.
(For en glutenfri variant kan jeg anbefale å bruke en fin eller grov melblanding fra f.eks. Toro eller Semper, og trykke emnene flate direkte på bakepapir. Bruk olje på hendene, og form deigen. Synes du det er vanskelig å lage dem som flettebrød, lag dem f.eks heller som fylte halvmåner. Smaken blir like god!)

Lag eggerøren: 
olivenolje og smør
5 egg
5 ss laktosefri matfløte
(bytt ut med vanlig om du vil)
en klype salt
1 ss smør
gressløk
Ha like deler olivenolje og smør i en stekepanne, (ca 1 ss av hver).
Visp sammen egg (ta av litt og ha over i en kopp, til å bruke til pensling av brødene)
og matfløte, ha i en klype salt.
Stek på lav varme, og bruk en hullsleiv/tregaffel e.l. til å røre med mens du steker.
Når eggerøra begynner å sette seg, tilsett smør og gressløk, og la smøret smelte inn.
Jeg trekker pannen av platen mens eggerøren ennå er nokså fuktig, den skal uansett steke videre i ovnen.
Sett til side.
Flettebrød nr 1:
Med ‘nduja og spekeskinke
1 ts ‘nduja
eggerøre
noen basilikumblader
2-3 skiver god spekeskinke
litt revet ost
Flettebrød nr 2:
Med bacon
eggerøre
litt revet ost
3-4 skiver ferdig stekt bacon
Flettebrød nr 3:
Med ramsløkpuré og pepperoni
 
ramsløkpuré
eggerøre
litt revet ost
6-7 skiver pepperoni
Del deigen i 3 like deler (ca 200 g hver),
og kjevle ut til rektangler.
Legg fyllet på midten av deigen. Skjær striper på ca 1 cm i deigen på sidene. (Se bildene)
Begynne med stripen nederst til venstre, og legg den på skrå opp mot høyre. Ta den på motsatt side, og legg på skrå opp mot venstre, over den første.
Fortsett til du har dekket alt fyllet,
og pass på at du overlapper endene under når du legger på ny stripe.
La etterheve i ca 15 minutter.
Pensle med sammenpisket egg, og strø evt litt maldonsalt over.

 

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter, til overflaten er gylden.
Smaker aller best mens de ennå er litt varme!
Kan fryses, men bør da varmes noen minutter i ovnen før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *