Lettlaget ajvarlasagne

Ajvar er en knallgod mos av bl.a. grillet/bakt paprika og aubergine, 
og finnes i både milde og sterke utgaver.
Den er knallgod å bruke som base til sauser (som her), til å ha på skiven, til pasta, grillmat m.m. 
Her har jeg brukt mild ajvar, som gir en fyldig lasagne som både små og store liker.
Prøv deg fram, og finn din favorittsmak!
Ajvarlasagnen er superenkel å lage, og fantastisk god.
Metter 4 personer. 
400 g karbonadedeig
350 g mild ajvar
1 ss Maggi økologisk kyllingfond
1 dl vann
3 dl laktosefri matfløte
1 ts røkt paprikapulver
1 ts tørket timian
olivenolje
9 lasagneplater Barilla
basilikumblader
1/2 boks mager cottage cheese
nykvernet pepper
en håndfull revet cheddar/mozzarella (Apetina)
6 cherrytomater
olivenolje
Stek karbonadedeigen, og hell glasset med ajvar over.
Tilsett kyllingfond, vann, matfløte og krydderne, og bland alt godt sammen.
La småputre et par minutter. 
Finn fram en ildfast form (ca 20×30), og smør den med olivenolje. 
Dekk bunnen med et lag av sausen, og legg 3 lasagneplater oppå. 
Et nytt lag saus, så tar du 10-12 basilikumblader og legger oppå, enten finhakket eller hele. 
Legg 3 lasagneplater oppå der igjen.
Gjenta  gang til. 
Avslutt med et lag saus, før du fordeler cottage cheese over sausen. 
Kverne litt pepper over, og fordel ønsket mengde ost oppå. 
Del cherrytomatene i to, og trykk dem lett nedi (med snittsiden opp) lasagnen.
Risle olivenolje over. 
Stekes på midterste rille på 210 grader i 25-30 minutter, 
til overflaten er gyllen.
La hvile i 10 minutter.
Serveres med grønn salat og hvitløksbaguetter til. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.