Pizza med karamellisert løk, spekeskinke, blåmuggost og blåbær

En litt annen variant av den forrige med fiken. 
Det høres kanskje snodig ut med bær på pizza, men jeg lover – 
det er helt fantastisk godt!! 
Søtt, salt og syrlig, en stor favoritt. 
Lag din vanlige pizzabunn, så tar du
3  løk 
3 ts smør 
olivenolje
ca 1 ss honning
(vann)
1 ts tørket timian (ikke toppet)
en klype salt
pepper
(fikenbalsamico)
ca 150 g blåmuggost, f.eks Blå Selbu
8-10 skiver spekeskinke
en god håndfull blåbær

Rens løken og skjær den i tynne skiver.
Bland smør og olivenolje i en stor stekepanne, og stek løk på medium varme i 15 min. Ha over honning og stek videre i 10 min. Blir det veldig tørt, tilsetter du litt vann.
Ha oppi timian, en klype salt og litt pepper, og stek videre i noen minutter til.
Jeg liker å tilsette en god dæsj balsamico mot slutten, men dette kan utelates.

Fordel løken over pizzabunnen. Skjær osten i skiver og legg over løken. 
Riv opp spekeskinken i passende biter, og ha over, og avslutt med blåbærene. 
Stek pizzaen din som vanlig. 
Toppes med en god olivenolje og gjerne en vellagret balsamico ved servering. Et dryss nykvernet pepper er også godt.
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *