I Frankrike har de ratatouille,
på Sicilia har de caponata,
mens her i huset, her har vi godtiforma.
Masse grønt og godt, i forma.
Her bruker jeg chiliolje som gir retten litt sting, noe jeg er veldig glad i.
Godtiforma passer ikke bare til kylling,
men er nydelig til hvit fisk og pasta også.
(Og det er slett ikke vondt å momse de kalde restene heller…)
(Og det er slett ikke vondt å momse de kalde restene heller…)
Denne oppskriften metter to sultne voksne.
olivenolje og smør
2 kyllingfileter
salt og pepper
1 fedd hvitløk
Ha like deler olivenolje og smør i en stekepanne.
Krydre kyllingfiletene, ta skallet av hvitløksfeddet, del det i to, og ha i stekepanna.
Stekes på middels varme i 2-3 minutter, til kyllingen har fått fin skorpe.
Sett til side.
Godtiforma:
smør
3 små poteter
1/2 rød paprika
2 ss olivenolje
1-2 ss chiliolje
salt og pepper
Skru ovnen på 210 grader.
Skrell potetene og strimle dem i tynne skiver.
Legg dem utover en liten ildfast form (20×30) som du har smurt med smør.
Strimle paprikaen og legg oppå potetene. Krydre med salt og pepper,
og risle over oliven- og chilioljen. Bland.
Stekes i 10 minutter, før du tar forma ut og tilsetter:
1 squash i strimler/skiver
(Jeg steker strimlene raskt i stekepanne med litt olivenolje før jeg har dem i forma)
1 bx Mutti polpa (knuste tomater)
det stekte hvitløksfeddet, finhakket
sjyen/oljen fra stekepanna du stekte kylling/hvitløk i
sjyen/oljen fra stekepanna du stekte kylling/hvitløk i
1 sjalottløk, finhakket
6-7 cherrytomater, delt i to
en god håndfull basilikum, grovhakket
1 ts tørket timian
2 ss fetaost i biter
(gjerne den som ligger i olje)
2 ss chiliolje
salt og pepper
Ha alle ingrediensene i forma, og bland godt, og topp evt med ekstra olivenolje.
Sett forma tilbake i ovnen, og la steke i ca 25 minutter.
Rør gjerne om etter halve tiden.
Rør gjerne om etter halve tiden.
Ta forma ut igjen, rør om, legg kyllingen oppå, risle litt olivenolje over, og sett inn igjen i ovnen.
Litt avhengig av størrelsen på kyllingfiletene,
vil denne herligheten være ferdig på ca 10 minutter nå.
La hvile i 5-10 minutter, og smak til med evt mer salt og pepper før du serverer.
Toppes med en god olivenolje og fersk basilikum.
Håper det smaker!
(Jeg bruker chilioljen fra O&Co. Om du ikke har chiliolje, kan du droppe det helt,
evt. tilsette litt fersk chili eller tørkede chiliflak.)