Pai med smak av trøffel og steinsopp

Dagens middag var en knallgod restematpai. 
Jeg hadde tapasboller til overs, men bruk gjerne kylling og/eller bacon i stedet, 
det er knallgodt til denne varianten. 
Trøffelkremen med steinsopp er fra jobben min, jeg eeelsker å bruke den
 i f.eks sauser, supper og gryter, og har alltid et glass stående. 
Den er fantastisk! 
(Men så er jeg himla glad i alt med trøffel…)
Dette er min restematoppskrift, bruk den gjerne veiledende, og lag din egen vri. 
Bruk en ferdig paideig fra butikken, eller lag din egen:
150 g smør
200 g hvetmel
2 ss kaldt vann
Skjær smøret i terninger. Ha hvetemelet og smørterningene i en food processor,
og kjør til smøret har smuldret opp. Ha vannet over, og kjør en rask runde til.
Ta deigen ut og samle den.
La den hvile i plast i kjøleskapet i maks 30 minutter.
Kjevlde deigen ut til den dekker hele paiforma, og prikk den med en gaffel. 
Stek den på 200 grader i ca 15 minutter. 
Ta ut og sett til side, la ovnen stå på.

Fyllet:

olivenolje
5 champignon
1/2 løk
ca 250 g tapasboller 
Skjær soppen og løken i skiver, og stek det i litt olivenolje. 
Tilsett tapasbollene, la surre med i et par minutter. 
Krydre gjerne med litt pepper og trøffelsalt, om du har.
Sett til side. 
Finn fram en bolle, og rør sammen
3 dl matfløte
3 egg
3 ss mager cottage cheese
ca 1 dl revet ost
ca 1/2 glass trøffelkrem med steinsopp (O&Co)
Ha sopp-/tapasbolleblandingen over i den forstekte paibunnen, 
og hell eggestanden over.
Stekes på 200 grader i 30-35 minutter. 
Håper det smaker!
Trøffelkrem med steinsopp. En stor favoritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.