Sommersalat med sprøstekt fenalår, fersken og brie

Sommer og salat-tid, her kommer jeg!
Jeg elsker salater, og det er en finfin mulighet til å bruke opp litt kjøleskaprester også.
Vi hadde enda en del fenalår igjen etter 17.mai,
så da ble denne herligheten dagens middag.
Sprøstekt fenalår minner meg litt om pinnekjøtt, og er himla godt, synes jeg!
I kombinasjon med fersken, bær og brie…rett og slett NYDELIG.
Metter 2 personer,
og enda har vi litt til overs til morgensdagens lunsj.
Gleder meg allerede…

Salaten:
1 pose ferdig grønn salat etter ønske
2-3 fersken
 ca 50 g blåbær
en håndfull bringebær
1 vårløk
ca 100 g brie
(evt mozzarellakuler)
10 skiver fenalår
krutonger
Legg skivene med fenalår på et stekebrett med bakepapir, og stek midt i ovnen på 180 grader i 7-10 minutter. La avkjøle.
Finn fram en skål/et stort fat, og fordel den grønne salaten utover. Skjær fersken i båter, og legg oppå salaten sammen med bær, strimlet vårløk og brie skåret i skiver.
Knekk de sprøstekte skivene med fenalår opp, og strø over.
Vinaigrette:  
3 ss basilikumolje
1-2 ss vellagret balsamico, evt. epleeddik

liten klype salt

Bland oljen, balsamicoen og bittelitt salt sammen, og fordel over salaten.

 Krutonger: 
 
5 skiver (et par-tre dager gammelt) brød
ca 0,75 dl olivenolje
1 ts paprikapulver
ca 1 ts rosmarinblader, ferske
ca 1 ts timianblader, ferske
5-6 basilikumblader, ferske
1/2 ts maldonsalt
1 fedd hvitløk
saften av 1/2 lime
Skjær skiver på ca 1 cm bredde av brødet, og skjær i mindre terninger.
Sett en brødpose oppi f.eks. et litersmål, og hell olivenolje oppi.
Finn frem en morter, og knus/jobb urtene, saltet og hvitløken godt sammen.
Skvis limesaft oppi, og bland godt. Hell urteblandingen over i olivenoljen, og tilsett paprikapulveret.
Bruk en skje til å røre det sammen.
Ha brødbitene oppi posen, lukk den godt og løft den opp av litersmålet.
Rist i vei!
La oljen dekke alle brødbitene godt, hell dem så på en stekeplate kledd med bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft i 12-15 minutter.
La avkjøle.
Strø krutonger over salaten, og servér.
Ha resten i et tett glass/boks, og sett på bordet så kan alle forsyne seg av mer om ønskelig.
(Krutongen som blir til overs holder seg minst en ukes tid,
og er knallgode også til supper og andre salater. )
Håper det smaker! 
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *