Fylte flettebrød med pesto og Strandaskinke

Hvis bloggen skulle hatt en kjendis, ville det vært dette flettebrødet!
Fylte flettebrød med pesto og Strandaskinke er en av mine aller første oppskrifter, og den er blitt superpopulær. Etter over to år er den fortsatt bloggens mest besøkte oppskrift.
Denne herligheten må vel være beviset på at det enkle er skikkelig digg, for disse kan alle få til.
Finfine både til matpakken og kveldsmaten, på tapasbordet og i tursekken.
Kanskje blir det også din nye favoritt?
1,5 ts tørrgjær
2,5 dl vann som holder ca 40 grader
ca 6 dl hvetemel (bytt gjerne ut 0,5 dl med sammalt hvete grov)
4 ss olivenolje
2 ts sukker
1/2 ts salt
Fyll:
4-5 ss basilikumpesto
4 ss mager cottage cheese
(dette er så lite, at mengden laktose tåles fint av meg. Bytt evt. ut med en annen ost, eller bruk kun pesto og spekeskinke.)
ca 100 g strimlet spekeskinke
1 sammenpisket egg til pensling
Maldonsalt eller urtesalt til topping
Ha vannet i en liten bolle, og rør ut gjæren. La stå et par minutter.
Bland hvetemelet, saltet og sukkeret i en bakebolle, og hell olivenoljen og gjærvannet over.
Elt deigen til den er smidig og glatt, og slipper bollen. Spe evt med litt mer mel.
Dekk med plast, og sett til heving i 30-40 minutter.
Bland pestoen med cottage cheese. Skjær spekeskinken i strimler.
Del i fire, og kjevle deigen ut  til et rektangel på en melet overflate.
Legg pestofyllet på midten av deigen, og strø spekeskinken over.
Skjær striper på ca 1 cm i deigen på sidene. (Se øverste bilde)
Begynne med stripen nederst til venstre, og legg den på skrå opp mot høyre. Ta den på motsatt side, og legg på skrå opp mot venstre, over den første. Fortsett til du har dekket alt fyllet, og pass på at du overlapper endene under når du legger på ny stripe.
La etterheve i 15 minutter. Pensle med sammenpisket egg, og strø evt litt maldonsalt over.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25-30 minutter.

Jeg synes de er best mens de fortsatt er litt varme, men de kan fint fryses også.

Glutenfri oppskrift på disse kommer.
Inntil jeg har den på plass, kan jeg anbefale å bruke en fin eller grov melblanding fra f.eks. Toro eller Semper. Synes du det er vanskelig å lage dem som flettebrød, lag dem f.eks heller som fylte halvmåner. Smaken blir like god!

Jeg lagde også en annen variant med med fyll av tynne skiver Granny Smith epler og appelsinblomsthonning.
Snadder!

6 kommentarer om “Fylte flettebrød med pesto og Strandaskinke

  1. Må man ha cottage cheese? Holder det ikke kun med pesto og spekeskinke? Event hva kan cottage cheese erstattes med?
    Hilsen en som ikke spiser cottage cheese ��

    1. Hei. Jeg bruker cottage cheese fordi det gjør fyllet utrooolig saftig, og jeg er veldig glad i det. Klart du kan bruke bare pesto og spekeskinke, bare pass på at pestoen du bruker ikke er for salt ifht spekeskinken. 🙂 Litt ekstra revet ost over, evt.feta, er også godt!
      Håper det faller i smak! Mvh, Ann Christin/Hver gang vi spiser.

  2. Hei! Så utrolig godt ut!men har du en glutenfri variant!?

    Hilsen tonje

    1. Hei. Denne har jeg ikke laget en glutenfri variant av ennå, dessverre. Satser på å legge ut en ila sommeren! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *