Pistasjcookies med hvit sjokolade

Om du er glad i pistasjnøtter og hvit sjokolade, kommer du definitivt til å like disse!
Små søte fristelser, sprø utenpå og myke inni.
Noen dråper sitronolje gjør dem friske og lette, og de er et nydelig følge til både kaffe og te.
Denne oppskriften gir ca 25 småkaker.

100 g sukker
frøene fra 1/2 vaniljestang
100 g romtemperert smør, i terninger
noen dråper sitronolje (i underkant av 1 teskje)
Ha alt i en bakebolle, og kjør det til en kremet masse i maskin.
Tilsett
1 egg
og kjør til det er blandet godt inn. 
Tilsett så
200 g siktet speltmel, litt om gangen,
3/4 ts bakepulver
en knivsodd salt
Kjør alt hurtig sammen, deigen skal ikke jobbes mye med.
50-60 g usaltede pistasjnøtter
(fås i dagligvaren, fra Den Lille Nøttefabrikken)
kjøres raskt i en liten blender (evt finhakkes) og 
50 g hvit kokesjokolade 
grovhakkes.
Ha alt oppi bakebollen og kjør maskinen til det er blandet godt inn. 
Bruk en slikkepott til å samle deigen, og sett den i kjøleskap i 15 minutter. Da blir den lettere å forme. 
Form kuler på størrelse med en cherrytomat, og sett dem på et stekebrett kledd med bakepapir. 
Trykk kulene litt ned, til ca 1/2 cm tykkelse. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca10 minutter,
og avkjøles på rist. 
Oppbevares i lufttett boks. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.