En sommerfavoritt: Kald cantaloupesuppe

Aaaaah…
En deilig forfriskning i den etterlengtede sommervarmen,
eller rett og slett en god start på dagen.
Jeg er veldig glad i cantaloupemelonen, og denne sommersuppa smaker helt fortreffelig.
La den gjerne få noen timer i kjøleskapet før servering.
1 godt moden cantaloupemelon
1/2 ts revet fersk ingefær
saften av en halv sitron, lime kan også brukes (smak til)
1 ss gresk youghurt (laktosefri)
en klype salt
en liten klype malt muskatnøtt
noen mynteblader, evt basilikumblader
1/2 – 1 ts akasiehonning
Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til det er helt glatt.
Smak på suppen, og tilsett evt mer honning eller sitron.
Sett den i kjøleskapet til avkjøling. Den kan gjerne stå over natten, men bør iallfall få 2-3 timer.
Jeg synes det er veldig godt å toppe med biter av cantaloupe, et dryss nykvernet pepper, finhakket mynte eller mynteolje, og akasiehonning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.