Trøffelmajones

Dette er skikkelig snadder!
En hurtigvariant av trøffelmajones som vi her hjemme liker veldig godt.
Jeg foretrekker å blande majonesen med lettrømme, da jeg synes det gir en litt lettere konsistens.
Definitivt en hit på tapas- og koldtbord!
Ca 2 dl ferdig majones, 
eller 1 dl majones blandet i 1 dl lettrømme
Ca 1,5 ts finhakket sommertrøffel (glass kjøpt hos Oliviers & Co)
1 ts av oljen som trøffelen ligger i
En klype trøffelsalt
En klype sukker
Nykvernet pepper

Finhakk trøffelskivene, og bland inn i majonesen. Tilsett litt av oljen fra glasset, og smak til med trøffelsalt, sukker og pepper.
Har du ikke trøffelsalt kan du bruke vanlig salt,
du vil da få en litt mildere, men fortsatt veldig god majones.

Majonesen blir kraftigere av å stå , så la den gjerne hvile en halvtime, og juster smakene om det trengs. Synes du den ble for kraftig, spe på med litt rømme el. majones, ble den for mild, ha oppi litt mer finhakket trøffel og pepper.
En liten skvis lime kan også være godt, og vil gi et friskt løft.
Trøffelmajones er fantastisk godt til burgere, grillmat, fisk og sjømat, egg, roastbiff, potetretter, carpaccio, asparges, på skiva…
Altså går den til mye. Prøv deg fram.
Det er lett å bli hekta! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *