Dagens middag var en knallgod restematpai.
Jeg hadde tapasboller til overs, men bruk gjerne kylling og/eller bacon i stedet,
det er knallgodt til denne varianten.
Trøffelkremen med steinsopp er fra jobben min, jeg eeelsker å bruke den
i f.eks sauser, supper og gryter, og har alltid et glass stående.
Den er fantastisk!
(Men så er jeg himla glad i alt med trøffel…)
Dette er min restematoppskrift, bruk den gjerne veiledende, og lag din egen vri.
Bruk en ferdig paideig fra butikken, eller lag din egen:
150 g smør
200 g hvetmel
2 ss kaldt vann
Skjær smøret i terninger. Ha hvetemelet og smørterningene i en food processor,
og kjør til smøret har smuldret opp. Ha vannet over, og kjør en rask runde til.
Ta deigen ut og samle den.
La den hvile i plast i kjøleskapet i maks 30 minutter.
og kjør til smøret har smuldret opp. Ha vannet over, og kjør en rask runde til.
Ta deigen ut og samle den.
La den hvile i plast i kjøleskapet i maks 30 minutter.
Kjevlde deigen ut til den dekker hele paiforma, og prikk den med en gaffel.
Stek den på 200 grader i ca 15 minutter.
Ta ut og sett til side, la ovnen stå på.
Fyllet:
olivenolje
5 champignon
1/2 løk
ca 250 g tapasboller
Skjær soppen og løken i skiver, og stek det i litt olivenolje.
Tilsett tapasbollene, la surre med i et par minutter.
Krydre gjerne med litt pepper og trøffelsalt, om du har.
Sett til side.
Finn fram en bolle, og rør sammen
3 dl matfløte
3 egg
3 ss mager cottage cheese
ca 1 dl revet ost
ca 1/2 glass trøffelkrem med steinsopp (O&Co)
Ha sopp-/tapasbolleblandingen over i den forstekte paibunnen,
og hell eggestanden over.
Stekes på 200 grader i 30-35 minutter.
Håper det smaker!
Trøffelkrem med steinsopp. En stor favoritt! |