Kremet potetsuppe med pastinakk og purreløk

Vi kjører på med suppe!
En knallgod og mettende potetsuppe med frisk og deilig smak, også godkjent av de minste i heimen. 
Passer helt perfekt å starte en ny uke med denne! 😉 
Oppskriften metter 3 voksne og 2 barn her i huset. 
olivenolje
1 purreløk
1 fedd hvitløk
1 stor pastinakk, skåret i terninger
ca 750 g poteter, skåret i terninger
1 l vann
2 Maggi FondCups kyllingbuljong
1,5 dl matfløte
2 ss lettrømme
2 ss ferskpresset sitronsaft
1/4 ts revet muskatnøtt
ca 25 g Kviteseidsmør
salt og pepper
Toppingen er valgfri, her bruker vi:

Spekeskinke
Purreløk
Philadelphiaost med gressløk
Del det hvite og lysegrønne på purren i biter, og legg det i en bolle med vann sånn at sand og skitt vaskes av. Legg litt av purren til sides for å bruke som topping ved servering.
Legg purren over i en gryte med litt olivenolje sammen med finhakket hvitløk, og la det surre på svak varme i et par minutter. 
Ha oppi poteter og pastinakk i terninger, og tilsett vann og 2 FondCups med buljong. Kok opp, og la småkoke til det er mørt, ca 20 minutter. 
Trekk gryten av platen, og kjør suppen glatt med en stavmikser. 
Tilsett fløte og lettrømme, og visp det godt inn i suppa. Ha oppi sitronsaft, muskatnøtt og smøret, og rør godt. Smak til med salt og pepper. 
Varm evt suppa opp igjen på lav varme. 
Vi bruker finhakket spekeskinke, purreløk og en klatt Philadelphiaost med gressløk til topping. Skikkelig snadder!
Det er også godt med sprøstekte pastinakkskiver, fisk, bacon, chorizo eller krutonger til,
og topp gjerne det hele med en god olivenolje. 
Chiliolje kan absolutt anbefales! 
Håper det smaker. 🙂 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.