Blomkålsuppe, det er skikkelig godt det, og dette er favoritten til minstemann på 4 år.
Fyldig, mild og mettende, med en deilig smak av kokos og karri.
Servér den gjerne med hjemmelagde krutonger eller hvitløksbrød på si’.
Oppskriften metter 2 voksne og 2 barn.
olivenolje
1 stor blomkål
1 løk
2-3 fedd hvitløk
2,5 dl melk
2,5 dl vann
1 ts karri
1 Maggi FondCup kylling
1 boks kokosmelk (400 ml)
0,5 dl ferskrevet parmesan
1 ss smør
salt og pepper, evt mer karri
en skvis lime (kan utelates)
en skvis lime (kan utelates)
Topping:
Strimlet og stekt spekeskinke eller chorizo
finhakket vårløk
ferskrevet parmesan
Rens blomkålen og skjær den opp i mindre buketter.
Skjær løken i strimler, og ha oppi en gryte sammen med olivenolje og blomkålen.
La surre på middels varme til løken begynner bli gjennomsiktig, rør om innimellom.
Finhakk hvitløken, og la surre med et par minutter.
Tilsett melk, vann, karri og kyllingbuljong, og rør godt om.
Kok opp, og la småkoke til blomkålen er myk, 15-20 minutter.
Ha så kokosmelken oppi, og rør godt om. La koke opp igjen.
Ta gryten av platen, og bruk en stavmikser til å finmose suppa.
Ha ferskrevet parmesan og smør oppi, rør det godt inn, og smak så til med salt, pepper, litt limesaft, og evt. mer karri.
Jeg synes det er veldig godt å toppe denne blomkålsuppa med strimlet og stekt spekeskinke
eller chorizo. Bacon og pepperoni er også veldig godt til.
Surr det raskt i en stekepanne uten olje eller smør, og det blir sprøtt og godt.
Finhakk så vårløk, ha det over suppen sammen med spekeskinken,
og avslutt med revet parmesan og en god olivenolje.
Håper det smaker!
Kan denne suppen fryses?
Ja, det går helt fint!