Spicy pastasalat med ovnsbakt blomkål og spekesnacks

En fantastisk god pastasalat med litt trøkk i!

Grilstad sendte meg noen prøver på deres nye produkt Spekesnacks, 
midt i blinken for oss som elsker alt av spekemat.
Her har jeg brukt den sterkeste av dem, Chilisnack,
(jeg synes den er sterkere enn Pepperonisnack)
 i en snaddergod og mettende pastasalat med ovnsbakt blomkål. 
Funker finfint som middag, og kan fint lages i god tid før servering. 
Den blir bare bedre å noen timer i kjøleskapet. 

1/2 (liten) blomkål
1 ts tørkede chiliflak
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts pepper
en klype salt
4 ss olivenolje
2 ss ferskpresset sitronsaft
parmesan
Skjær blomkålen i mindre buketter/skiver. 
Ha krydderet og olivenoljen i en bolle, bland det godt sammen, og ha blomkålen oppi. 
Vend blomkålen inn i oljeblandingen, pass på at alt blir godt dekket. 
Ha bakepapir på et stekebrett, og legg blomkålen oppå. Raspe litt parmesan over. 
Stekes på 190 grader i 15-20 minutter. 
La avkjøle. 

150 g pastaskruer
olivenolje
1 liten gul paprika
1 Chilisnack
2-3 stilker vårløk
salat etter ønske, jeg har brukt feldsalat
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, og la avkjøle. 
Skjær spekepølsen opp i mindre biter, strimle paprikaen, og ha begge  oppi en stekepanne med olivenolje. 
Stekes på middels varme til paprikaen begynner få farge. 
La avkjøle. 
Ha pastaen oppi en stor skål,
og bland inn den stekte paprika- og chilisnackblandingen
(pass på å få med deg den gode oljen som er igjen i stekepanna),
 finhakket vårløk, salat og blomkål.
Lag vinaigretten:
4 ss extra virgin olivenolje
5 ss chiliolje 
2 ss mangoeddik
2-3 ts finhakket fersk rosmarin
1 ts finhakkede blader av timian
urtesalt og pepper
sitronsaft
Bland olje, eddik og urter i en liten skål, og smak til med urtesalt, pepper og ferskpresset sitronsaft. 
Vil ha en mindre sterk pastasalat, bruk mindre chiliolje.
Jeg liker denne blandingen av sterkt, søtt og syrlig. 
La stå og godgjøre seg i ti minutters tid, før du heller den over pastaen, og blander det godt inn.
Pastasalaten kan gjerne toppes med
en håndfull pinjekjerner
fetaost (mengde etter ønske)
1 chilisnack i biter 
(om ønskelig)

La gjerne stå kaldt en time før servering, da får smakene satt seg.
Jeg serverer denne med godt brød, aïoli og litt ekstra fetaost på si’.
Det er da nok til 4 personer.
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *