Bruschetta med fiken, brie og spekeskinke

Aaaah!! Bruschetta! 
En av mine favoritter. Kan varieres i det uendelige, men denne varianten med fiken er definitivt en av de beste jeg får. 
Prøv også å bare legge litt godt smør i midten av en halv fiken før du setter den i ovnen, og risle honning over etterpå. Rull en skive spekeskinke rundt, og moms…

Skikkelig digg kveldskos for 2 (litt sultne) personer:
4 skiver godt brød
extra virgin olivenolje
4 ferske fiken
4 skiver brie
10-12 skiver spekeskinke
tørket timian
pinjekjerner
honning
maldonsalt
Sett ovnen på 180 grader. 
Risle olivenolje over skivene med brød, del dem i to og legg på en stekeplate kledd med bakepapir.
Skjær fiknene i to, og bruk en teskje til å dytte fruktkjøttet litt til side,
sånn et det blir en fordypning i hver fiken. 
Finhakk spekeskinken, og del hver brieskive i to.
Legg først nedi litt spekeskinke, brett så en halv brieskive nedi (evt del i mindre biter)
og avslutt med spekeskinke.
Topp med en klype timian og dryss pinjekjerner over. 
Legg fiknene på stekebrettet sammen med skivene.

Stekes på midterste rille i ca 10 minutter, til brien er smeltet og skivene er lett sprø.
Legg én fiken på hver halve skive, risle en god honning over, og ha gjerne en liten klype maldonsalt på helt til slutt. 
Nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.