Ovnsbakt torsk med knasende chorizolokk og sitronaïoli

En skikkelig deilig torskerett med en eksplosjon av varme og deilige smaker.
Chorizolokket med mandler gir fisken et sprøtt og spenstig løft, og med sitronaïoli på si’ er dette faktisk en festaften verdig.
Om du ikke har prøvd denne retten ennå, har du en liten smaksopplevelese i vente!
ca 200 g chorizo uten skinn
ca 80 g daggammelt brød
ca 40 g mandler, blansjerte og ristet lett
skallet av en halv sitron
olivenolje
4 stk torskefilet i passende porsjonsstørrelser
Skjær chorizoen i terninger og stek til den avgir fett og er lett sprø. 
Ha det oppi en food processor (få med stekefettet) sammen med mandlene, brødet, sitronskall og litt olivenolje. 
Kjør til det er finhakket. 
Legg fiskestykkene i en oljet ildfast form, og legg godt med chorizomasse oppå hvert stykke. 
Sett i kjøleskapet i ca en halvtime.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. 
Kan om ønskelig toppes med chiliolje før servering.
Sitronaïoli:
 3 ss majones
3 ss lettrømme
en klype salt, eller blått urtesalt fra O&CO
ca 2 ss ferskpresset sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
litt pepper
Bland alt sammen i en skål, smak til, og la stå minst en halvtime sånn at smakene får sette seg. Kan gjerne lages til i god tid før servering. 
Jeg serverte dette med hasselbackpoteter til, men her funker det nok med både potetmos, kokte poteter, fløtepoteter…alt etter smak og behag. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *