Horn med cottage cheese og parmesan

Mmmm, nystekte horn tidlig en fredags morgen i februar.
Jeg fyller dem med brie, spekeskinke, en god pesto og balsamico,
kaffen er straks klar og det er jeg også.
Nå skal sola og frokosten nytes.
Lag dem du også, og fyll dem med ditt favorittpålegg.
En god start på dagen!

2,5 dl fingervarm melk
1 ts sukker
1 pakke gjær 
 ca 0,5 dl olivenolje (f.eks. Mantinea)
ca 200 g cottage cheese
6,5 – 7 dl siktet speltmel
egg til pensling
revet parmesan
tørket timian (eller andre urter)
Varm opp melken til passe temperatur, ha den i bakebollen og tilsett sukker og gjær. 
Jeg hadde kun tørrgjær, men det går også veldig greit. Visp da inn gjæren etter at du har hatt i sukkeret. Ha så i olivenoljen og cottage cheese.
Sett maskinen på lav/middels hastighet, og tilsett melet litt etter litt.
Deigen skal bli myk og smidig.
(Selv foretrekker jeg å ikke ha den helt fast, altså at den er litt klissete. Jeg smører da deigen inn med litt ekstra olje før heving, og bruker kun litt olje, ikke mel, ved utkjevling.)
Ha plast over bollen, og sett til heving i 45 minutter. 
Hell deigen ut på en melet overflate, og del den i to. Kjevle hver halvdel ut til en stor sirkel, og del sirkelen inn i 8 trekanter, bruk gjerne en pizzaskjærer til dette. 
Rull trekantene fra ytterkanten inn mot midten, pass på at «spissen» blir liggende under hornet. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, og sett til heving på et lunt sted i 30-40 minutter. 
Pensle med sammenpisket egg, og strø over revet parmesan og tørket timian.
Stekes midt i ovnen på 220 grader i 10-12 minutter. 
Kan fint fryses.

PS: Disse kan også fint fylles med f.eks. litt dijonsennep, ost og skinke før du ruller dem sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *