Eggesalat med kesam og bacon

Egg og bacon i en salig røre. 
Bokstavelig talt. 
Med varme fra chilioljen, syrlighet fra eddiken, og krønsj fra eple og vårløk.
Skikkelig snadder!
Her har jeg brukt laktosefri mager kesam, bytt gjerne ut med vanlig kesam evt, lettrømme.
Jeg får av og til kommentarer på hvorfor jeg alltd bruker lettprodukter, når det er så mye mer smak i «the real deal».
Svaret er enkelt: Fordi det er det jeg tåler. Jeg har en kronisk magesykdom, som setter en del begrensinger i matveien, men jeg ønsker å vise at begrensinger ikke nødvendigvis betyr kjedelig. 
Og –  det er alltid bare å bytte ut med «ekte vare». 
Helt enkelt!
3 hardkokte egg
ca 80-100 g godt bacon
1 dl laktosefri mager kesam
1 ts Dijonsennep
1 ss oreganoeddik 
2 ts chiliolje
ca 1/2 ts paprikapulver
2 stilker vårløk 
2 ss finhakket fersk gressløk
1/2 rød paprika, i små terninger
1/4 Granny Smith eple, i små terninger
salt og pepper
evt. limesaft og chiliflak
Varm ovnen opp til 200 grader. 
Legg baconskivene på bakepapir, og stek dem på rist (midterste rille) i ca 15 minutter, til de er sprø og gyldne. Ta dem ut, og legg dem på et fat med tørkepapir sånn at fettet får renne av. 
Avkjøl.
Bruk en eggedeler og del de hardkokte eggene først på tvers, så på langs,
sånn at du får strimler. Sett til side. 
Bland kesam, Dijonsennep, oreganoeddik, chiliolje og paprikapulver i en skål. 
Strimle vårløken, og ha oppi kesamrøren sammen med finhakket gressløk, paprika og eplebitene.
Klipp baconet opp i strimler, og ha oppi røren sammen med eggene. 
Vend forsiktig inn. 
Smak til med salt, pepper og evt. litt limesaft. 
Jeg synes limesaften gjør salaten veldig frisk, men det er smak og behag, og den kan utelates. 
Toppes gjerne med chiliflak og fersk gressløk.
La gjerne stå en times tid før servering, sånn at smakene får satt seg. 
Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *