Fylte pastaskjell med kjøttboller og spinat

Denne retten fikk jeg god hjelp av Brage på 7 år til å lage.
Her kan ungene f.eks. forme kjøttbollene, fylle pastaskjellene og legge på plass i den ildfaste forma.
Min erfaring er at matlysten blir litt større av å være med i kokkeleringa.
Denne retten metter 2 voksne og 2 barn.

 250-300 g conchiglioni
(store pastaskjell, jeg bruker speltvarianten fra O&Co)
ca 300 g Siciliana picante, rå pølse fra Jacobs
(fås i dagligvaren)
olivenolje
4-5 aromasopp
2 gode håndfuller spinat
1 fedd hvitløk, delt i to
3 dl kremfløte
1/2 ts tørket timian
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts tørkede chiliflak
salt og pepper
1 glass pesto genovese (O&Co)
cherrytomater, delt i to
1 stilk vårløk
ca 100 g fetaost (i blokk), revet i biter
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. La avkjøle litt. 
Snitt skinnet på pølsene, og dra det av. Skjær pølsene i passe biter, og form til små kjøttboller. Stek bollene i stekepanne sammen med litt olivenolje, legg så kjøttbollene over på et fat til avkjøling. 
Del soppen i mindre biter, og stek den sammen med hvitløken i oljen etter kjøttbollene. Dette vil gi god smak til sausen.  
Tilsett spinaten, og la den surre under omrøring til den faller sammen.
Ta ut hvitløken, og hell over fløten. 
Rør inn krydderet, 1 ts pesto, og smak til med salt og pepper. La småkoke noen minutter, og sett til side
Finn fram en ildfast form, og ha litt olivenolje i bunnen.
Ta et pastaskjell, ha litt (maks 1/2 ts) pesto oppi, og legg en kjøttbolle i. Gjenta, og legg pastaskjellene på rekke og rad i forma til den er full. Har du kjøttboller eller litt pastaskjell til overs, fordel det innimellom de fylte skjellene. 
Hell så sausen over, og legg noen halve cherrytomer oppå. 
Skjær en vårløk i strimler og ha over, og avslutt det hele med revet fetaost og et dryss nykvernet pepper.
Stekes på 200 grader på midterste rille i ca 25 minutter. 
Servér gjerne med ferskrevet parmesan, hvitløksbrød og en salat til. 
Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.