Knallgode rømmevafler med et deilig hint av kanel.
Laget med speltmel og laktosefri melkeprodukter, men det går selvfølgelig finfint å bytte det ut med vanlige!
Perfekt å servere kaffegjestene, eller hva med å ha de til dessert?
Faktisk så har jeg testet, og kan gå god for at de utgjør en fabelaktig lunsj også…
100 g Tine smør (inneholder kun 0,6 g laktose)
4 egg
1 dl sukker
3 dl lettrømme (laktosefri)
5 dl siktet speltmel
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
ca 2,5 dl melk (laktosefri)
Klementinkrem:
3 dl kremfløte (laktosefri)
skallet av 1/2 klementin
fruktkjøttet av 1 klementin, skinnet fjernet
(saften av 1/2 klementin)
litt sukker
Smelt smøret og la avkjøle litt.
Visp egg og sukker godt sammen, og tilsett rømmen. Pisk til det er helt glatt.
Tilsett alt det tørre, litt om gangen, og visp det til en glatt røre.
Tilsett smøret, og ha i melk til du oppnår ønsket konsistens på røra.
La svelle en halvtimes tid.
Mens røra sveller kan du piske kremen.
Ha fløten i bolle. Vask og skrubb en klementin godt, og bruk et rivjern til å rive skallet av halve frukten.
Ha oppi sammen med fløten.
Skrell klementinen, og skjær et snitt i hver klementinbåt. Bruk fingrene til å dra kjøttet ut av skinnet, og ha det rene fruktkjøttet oppi fløten sammen med en klype sukker.
(For ekstra smak, ha saften av 1/2 klementin oppi)
Pisk kremen stiv.
Stek vaflene.
Smak på den første du steker, ønsker du mer kanelsmak tilsetter du litt ekstra.
La avkjøle på rist.
Servér vaflene med klementinkremen og et lite dryss kanel om ønskelig.
Husk kaffen!
Håper det smaker. 🙂