Lunsjpai med egg og bacon

Etter en aktiv dag ute med ungene, 
smakte det veldig godt med en skikkelig lunsj!
Med denne kan du variere hva du vil ha oppi etter hva kjøleskapet byr på,
pai er nemlig en perfekt anledning til å bruke opp restemat. 
Her har jeg i tillegg brukt ferdig paibunn fra Tine, 
helt genialt når sulten er stor og tålmodigheten liten!
Denne paibunnen trenger ikke forstekes.
(Til 4 personer)
Rull deigen ut i paiformen, prikk den med en gaffel og sett til side.
(Gjerne i kjøleskapet.)

Eggestand:

3 egg
1/2 bx mager kesam
1 dl melk
ca 2 dl revet ost

Rør sammen eggene med kesam og melk, og tilsett så osten.
Bland godt, og sett til side.

———–
Fyllet:

Chiliolje
et lite fedd hvitløk
Bruk så mye grønnkål som du ønsker.
(Jeg brukte ca to håndfuller.)
salt og pepper
en liten purreløk
1 sjalottløk
pepperoni
noen skiver godt bacon
 egg til å toppe med – bruk det antall du ønsker

(Bruk de grønnsakene du ønsker. Paprika og litt fetaost er også veldig godt oppi.)

Riv grønnkålbladene av den harde stilken, og i mindre biter.
Finhakk hvitløken, og stek i chiliolje på middels varme til den såvidt begynner ta farge.
Tilsett grønnkålen, og la surre med et par minutter. Rør om innimellom.
Krydre med salt og pepper,
og tilsett gjerne noen ekstra dråper chiliolje hvis du vil ha litt mer «omf».

Ha grønnkålen over paibunnen, sammen med purre skjært i ringer, sjalottløk, og 8-10 skiver pepperoni skjært i strimler.
Hell eggeblandingen over.
Ha noen ekstra skiver pepperoni oppå, og legg baconet på toppen.

Om du vil ha egg med helt hard plomme, knekker du eggene over med det sammme.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter

Om du vil ha en mer rennende plomme, steker du paien først i 15-20 minutter. Ta den så ut, knekk eggene over, og stek videre i ca 10-15 minutter.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.