(Til 4 personer)
(Gjerne i kjøleskapet.)
Eggestand:
Rør sammen eggene med kesam og melk, og tilsett så osten.
Bland godt, og sett til side.
Chiliolje
et lite fedd hvitløk
Bruk så mye grønnkål som du ønsker.
(Jeg brukte ca to håndfuller.)
salt og pepper
en liten purreløk
1 sjalottløk
pepperoni
noen skiver godt bacon
egg til å toppe med – bruk det antall du ønsker
(Bruk de grønnsakene du ønsker. Paprika og litt fetaost er også veldig godt oppi.)
Riv grønnkålbladene av den harde stilken, og i mindre biter.
Finhakk hvitløken, og stek i chiliolje på middels varme til den såvidt begynner ta farge.
Tilsett grønnkålen, og la surre med et par minutter. Rør om innimellom.
Krydre med salt og pepper,
og tilsett gjerne noen ekstra dråper chiliolje hvis du vil ha litt mer «omf».
Ha grønnkålen over paibunnen, sammen med purre skjært i ringer, sjalottløk, og 8-10 skiver pepperoni skjært i strimler.
Hell eggeblandingen over.
Ha noen ekstra skiver pepperoni oppå, og legg baconet på toppen.
Om du vil ha egg med helt hard plomme, knekker du eggene over med det sammme.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter
Om du vil ha en mer rennende plomme, steker du paien først i 15-20 minutter. Ta den så ut, knekk eggene over, og stek videre i ca 10-15 minutter.
Håper det smaker!