Tacokake

Javisst, la oss ha kake til middag! Eller KACO, som ungene sier, haha. 
Taco servert på en litt annerledes måte, men like godt!
Dette er et mektig måltid, og metter 4-5 sultne personer. 
1 pk á 6 tortillalefser
400 g karbonadedeig
1 fedd hvitløk, finhakket 
1/2 paprika, finhakket
1 pose tacokrydder (eller bruk ditt hjemmelagde)
1 ss cumin
1/2 ts pepper 
1 dl vann
1 boks hakkede tomater (400 g)
1/2 boks mais
(evt andre grønnsaker etter ønske)
ca 1/2 boks lettrømme
fetaoast i blokk
(jeg bruker hele, men mulig du vil ha mindre..? Om du ikke er en stor fan av feta,
bytt den ut med ost etter eget ønske)
1 pose fersk mozzarella 
evt knuste nachochips
Finn fram en kakeform som tortillalefsene passer nedi. 
Stek og finhakk karbonadedeigen på middels varme,  og tilsett hvitløk og paprika. La steke med noen minutter. 
Tilsett tacokrydderet, cumin og pepper, og bland det godt inn i kjøttet. Tilsett litt vann, og la koke inn. 
Hell oppi boksen med tomater, og la surre i 5 minutter.
Ha så oppi maisen, og trekk stekepannen til side.
La avkjøle litt. 
Smør et tynt lag lettrømme på tortillalefsen, og fortsett med litt av tacoblandingen.
Riv litt fetaost over, og legg en ny lefse oppå.
Gjenta til du har brukt 5 tortillalefser. 
Legg den siste lefsen oppå, og smør litt rømme på. Riv mozzarellaosten på et grovt rivjern, og strø over. Kvern gjerne litt pepper over,  og ha evt litt knuste nachochips  oppå. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter, til osten er blitt gylden.
 Evt kan du sette grillen på noen sekunder helt til slutt, men pass på…mozzarellaen går fort fra gylden til brent!
La hvile minst 5 minutter før du begynner skjære i den.
Servér med en grønn salat, og litt rømme og salsa på si’ om ønskelig. 

En kommentar til “ Tacokake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *